Μήνυμα για την 50η Επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

 

Πενήντα χρόνια μετά από την πτώση της χούντας, η  Δημοκρατία στη χώρα μας αποκαταστάθηκε και αναπτύχθηκε από διαφορετικές κυβερνήσεις οι οποίες ανταποκρίθηκαν στους κοινωνικούς διεκδικητικούς αγώνες του λαού.

Τα τελευταία όμως χρόνια δοκιμάζεται από πολιτικές και πρακτικές που διαβρώνουν το περιεχόμενό της, το τρίπτυχο ελευθερία-ισότητα- δικαιοσύνη..

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, έχει επιφέρει σοβαρά πλήγματα σε κρίσιμους τομείς όπως η εργασία, η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική πρόνοια.

Επιπλέον, το σκάνδαλο των υποκλοπών, η έλλειψη διαφάνειας και λογοδοσίας, τα φαινόμενα δομικής διαφθοράς, η μονοφωνία των ΜΜΕ υπονομεύουν τα θεμέλια των δημοκρατικών θεσμών, απομακρύνουν την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και εντείνουν την απογοήτευση των πολιτών.

Για να προασπίσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα, είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των πολιτών, να εγγυηθούμε ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη, να ενισχύσουμε το κράτος πρόνοιας, να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά και να ενδυναμώσουμε τους θεσμούς που προάγουν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Η Δημοκρατία, είναι θεμέλιος λίθος της κοινωνικής συνοχής, σε μία Πολιτεία που εγγυάται  τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την ελευθερία για όλους.

Δεν αρκεί να γιορτάζουμε επετειακά την αποκατάστασή της. Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για την ποιότητα και την έμπρακτη εφαρμογή της.

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Περιφερειών

Σχετικά