Ο Ορέστης Μήτρου από το Μαυρομμάτι και ο Νικόλαος Κρούπης ανέβηκαν στην απάτητη κορυφή των Ινδικών Ιμαλαΐων

Ο Ορέστης Μήτρου με καταγωγή από το Μαυρομμάτι Βοιωτίας και ο Νικόλαος Κρούπης από την Ελάτη Τρικάλων, “πάτησαν” και την κορυφή Nya Kangri των Ιμαλαΐων στα 6496μ!

«Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα! Nya Kangri, 6.496 μ., πρώτη ανάβαση… 20-7-2024».

«Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα! Nya Kangri, 6.496 μ., πρώτη ανάβαση… 20-7-2024». Με αυτά τα λόγια ο Νικόλαος Κρούπης και ο Ορέστης Μήτρου, οι δύο ορειβάτες, όπως τους χαρακτηρίζουν οι συναθλητές τους, πανηγύρισαν μέσω των social media την κατάκτηση της απάτητης -μέχρι πρότινος- κορυφής των Ινδικών Ιμαλαΐων.

«Πλέον η κορυφή δεν είναι απάτητη… Και η πρωτιά αυτή είναι ελληνική!!! Μπράβο σας Νίκο και Ορέστη! Μας κάνετε περήφανους. Τόσο για την πρωτιά, όσο και το αλπικό στιλ της ανάβασης! Δεν το έβαλες κάτω και τα καταφέρατε. Το παράδειγμά σου να γίνει έμπνευση. Για γνήσιες και μάγκικες αναβάσεις», έγραψε στενός φίλος των δύο ορειβατών, σπεύδοντας πανηγυρικά να συγχαρεί και να κοινοποιήσει το ελληνικό, με παγκόσμιο αντίκτυπο, επίτευγμα των δύο Ελλήνων ορειβατών.

Η επικοινωνία μαζί τους είναι ακόμη δύσκολη. Καθώς παραμένουν στα βουνά των Ινδικών Ιμαλαΐων έχοντας ξεκινήσει την κατάβαση και ταυτόχρονα καταστρώνοντας τα νέα σχέδιά τους.

«Ετοιμαζόμαστε να φύγουμε, ίσως για άλλη κορυφή… Δεν έχουμε κάτι προγραμματισμένο. Περισσότερο θέλουμε να εξερευνήσουμε την περιοχή, αν και υπάρχει πρόβλημα γιατί χρειάζονται ειδικές άδειες λόγω παραμεθορίου. Οπότε όλα είναι ρευστά», δηλώνει στο iefimerida.gr ο Νικόλαος Κρούπης από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Ιμαλαίων.

Η ορειβατική αποστολή ξεκίνησε από την Ελλάδα στις 9 Ιουλίου αποτελούμενη από το δυο έμπειρους ορειβάτες. Το μέλος του Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης Τρικάλων, Νικόλαο Κρούπη και το μέλος του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών, Ορέστη Μήτρου. Προορισμός η κοιλάδα Nubra του Ladakh στην οροσειρά των Ινδικών Ιμαλαΐων στο Κασμίρ και στόχος η ανάβαση στην κορυφή Nya Kangri, ύψους 6.496 μ. Μια κορυφή που δεν είχε πατηθεί.

Σχετικά