Επιστολή Μιχάλη Σαγιάννη στο Δήμαρχο Λεβαδέων για την υδροδότηση στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου

Επιστολή του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Μιχάλη Σαγιάννη προς το Δήμαρχο Λεβαδέων, Δημήτρη Καραμάνη, θέτει σειρά ερωτημάτων για την υδροδότηση των χωριών του Ελικώνα.

Η επιστολή Σαγιάννη κοινοποιείται επίσης στην Πρόεδρο του Δ.Σ, στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Κορώνειας, στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στον πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου καθώς και στη ΔΕΥΑΛ.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαγιάννης αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε,

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων αναφέρατε πως στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας , εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή έχει ήδη αναθέσει την μελέτη για την σύνδεση γεώτρησης του Αγίου Γεωργίου με την Αγία Άννα, που έχει πρόβλημα λειψυδρίας.

Η δήλωσή σας αυτή σε συνδυασμό με αντίστοιχη αναφορά σας στην Δημόσια Τηλεόραση, έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου.
Ως Δημοτικός Σύμβουλος, εκλεγμένος στην Δημοτική Ενότητα Κορωνείας, δεν έχω καμία γνώση επί του θέματος, μιας και δεν υπάρχει ουδεμία σχετική συζήτηση στα συλλογικά όργανα του Δήμου Λεβαδέων και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΛ.
Θα ήθελα να μου προσκομίσετε όλα τα έγγραφα που περιγράφουν την πορεία της συγκεκριμένης ανάθεσης μελέτης που αφορά έργο δημόσιας ωφέλειας, από το αποφασιστικό στάδιο της επιλογής της συγκεκριμένης μελέτης ως έργο ανταποδοτικότητας έως την σύμβαση Δωρεάς μεταξύ της Δωρήτριας Εταιρείας (που αγνοούμε την ονομασία της) και της Δωρεοδόχου ΔΕΥΑΛ.
Η απόφασή σας να επιλέξετε τη λύση της μεταφοράς νερού από ένα χωριό με χαμηλότερο υψόμετρο σε ένα ορεινό χωριό, μου προκαλεί και μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ειδικά όταν υπάρχει έργο σε εξέλιξη για την παροχή νερού στην Αγία Άννα διά της βαρύτητας.
Αναφέρομαι στην κατασκευή φράγματος στον Ελικώνα, για την παροχή πόσιμου νερού σε Αγία Άννα, Κυριάκι και Ελικώνα.

Οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου διαμαρτύρονται ότι τα ανταποδοτικά αυτά χρήματα θα δαπανηθούν άσκοπα, μιας και η συγκεκριμένη γεώτρηση (Ονομασία Βραχάκι) δεν λειτουργεί τις περισσότερες ημέρες του χρόνου λόγω προβλημάτων στην λειτουργία της.
Ενώ δεν είναι σαφές αν υπάρχει μελέτη σχετικά με την επάρκεια του νερού, όταν ο Άγιος Γεώργιος δίνει ήδη πόσιμο νερό σε γειτονικά χωριά.

Κύριε Δήμαρχε, σκοπεύετε να παραμελήσετε ή να σταματήσετε την εκτέλεση του έργου κατασκευής φράγματος στον Ελικώνα, που θα προσφέρει νερό σε Αγία Άννα, Κυριάκι κι Ελικώνα και γι’ αυτό προχωράτε στην λύση της μεταφοράς νερού ή απλά σκοπεύετε να λύσετε με δύο τρόπους το ίδιο πρόβλημα, αχρηστεύοντας ανταποδοτικά χρήματα από τις ΑΠΕ που έχει ανάγκη ο Δήμος Λεβαδέων;

Σχετικά