Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες της Θήβας και γενικά της Βοιωτίας για την καταστροφή της παραγωγής τους από τον καύσωνα!

Οι ζημιές από την  απώλεια παραγωγής που έχουν υποστεί αυτή τη χρονιά οι καλλιεργητές της Θήβας και άλλων περιοχών της Βοιωτίας λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, είναι μεγάλες. Η λειψυδρία σε συνδυασμό με τους καύσωνες, έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τα αγροτικά προϊόντα σε ποσότητα αλλά και στην ποιότητά τους. Οι αγρότες βρίσκονται ακόμη μία φορά, σε απόγνωση αφού δεν γνωρίζουν αν και πότε θα αποκατασταθεί η τεράστια οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί και αν θα καταφέρουν να  καλλιεργήσουν την επόμενη περίοδο.

Αυτό αναδεικνύω με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απευθύνεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην Ερώτησή μας ζητάμε από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν οι Βοιωτοί παραγωγοί από τον καύσωνα και να εξασφαλίσει την πλήρη αποζημίωσή τους, αξιοποιώντας όλα  τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.  

Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει έμπρακτα του αγρότες μας και τον πρωτογενή τομέα με ολοκληρωμένες στρατηγικές!

H Ερώτηση, όπως κατατέθηκε: https://docs.google.com/document/d/1NDqut0jKNaT38qBJghvUYi1oqs7RD8RN/edit?usp=drive_link

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Περιφερειών

Σχετικά

3 Άποψη για τα “Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες της Θήβας και γενικά της Βοιωτίας για την καταστροφή της παραγωγής τους από τον καύσωνα!”

  1. Λέω εγώ...

    Μήπως είναι καιρός οι αγρότες να ασφαλίζουν τη παραγωγή τους, όπως κάνει κάθε σοβαρός επιχειρηματίας?
    Και η αντιπολίτευση να μην “χαϊδεύει αυτιά ” ?

  2. LEODIA

    ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ Κ. ΒΟΥΛΕΥΤΑ !!!

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΨΙΜΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ & ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ. Κ. ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ…….. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;;;

  3. LEODIA

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Κ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ;

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.

    ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα