Βραβεύτηκαν τα νιάτα στο 40ο Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού στον Ελικώνα –Ζερίκι(φωτο)

40ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού στον Ελικώνα –Ζερίκι. Ο Σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, στον Ελικώνα-Ζερίκι, το 40ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού στον Ελικώνα – Ζερίκι.

Το Φεστιβάλ αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου μας, με στόχο τη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής της πατρίδας μας στην αυθεντική της μορφή, καθώς και την ανάδειξη ταλαντούχων ερμηνευτών.

Είμαστε πολύ περήφανοι που και φέτος το φεστιβάλ μας εντάχθηκε στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων «ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2024». Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καραμάνης και ο Δήμος Λεβαδέων στάθηκαν στο πλευρό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, παρέχοντας υποστήριξη και κατανοώντας πλήρως τον σκοπό του εγχειρήματός μας.
Συνδιοργανωτές, επίσης, της εκδήλωσης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και ο Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.
Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 16 εξαιρετικοί υποψήφιοι όλων των ηλικιών (ο μεγαλύτερος διαγωνιζόμενος ήταν 79 ετών και ο μικρότερος 9 ετών). Μάλιστα φέτος συμμετείχαν και διαγωνιζόμενοι εκτός της περιφερειακής μας ενότητας : Από το Βαθύ Αυλίδας και από τον Αλμυρό Βόλου. Διαγωνίστηκαν με τραγούδια παραδοσιακά, δημοτικά, τραγούδια που μιλούν για αγάπη, για μισεμό, για πόνο, για χαρά.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν:

  1. Ασπράκη Δέσποινα – Καθηγήτρια Μουσικής στην Β/θμια εκπαίδευση
  2. Ηλιόπουλος Αναστάσιος – Καθηγητής Μουσικής στην Β/θμια εκπαίδευση. Απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.
  3. Αποστόλου Αθανάσιος – Καθηγητής – Μουσικολόγος, απόφοιτος της Τμήματος Μουσικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  4. Δαλιάνης Γεώργιος – Ιδρυτής του Συλλόγου Φίλων της Ελληνικής Μουσικής του Χορού και της Παράδοσης «Η Ρωμιοσύνη» και μέλος μουσικής οικογένειας.
  5. Στέρπης Γεώργιος Πρόεδρος της Επιτροπής – Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής.
    Advertisement

Τους διαγωνιζόμενους συνόδευσε η παραδοσιακή ορχήστρα οι οποίοι βοήθησαν και τους διαγωνιζόμενους και στις πρόβες τους και αποτελούνταν από τους μουσικούς:

Δαλιάνης Νίκος – Κλαρίνο
Τσόγκας Γιώργος – Βιολί
Κουκή Αθηνά – Κανονάκι
Κοτάκης Βαγγέλης – Λαούτο
Και ο «δικός μας» Γιώργος Πούλος στο λαούτο.

Οι νικητές μας ήταν οι εξής: Στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Ιωάννης Παγούρας με το τραγούδι «Δόντια πυκνά» και το πολυφωνικό σχήμα των Ειρήνης Τράκη, Βάρβαρας Γκουράρου και Κατερίνας Γιαννακόπουλου με το τραγούδι «Μερακλίνα». Τη 2η θέση κατέκτησε ο μικρότερος διαγωνιζόμενος, ο εννιάχρονος Θωμάς Ζιάκανος με το τραγούδι «Μαραίνομαι ο καημένος». Τέλος, την 1η θέση κατέκτησε επάξια ο ταλαντούχος Χρυσοβαλάντης Κραβαρίτης με το τραγούδι «Τώρα τα πουλιά».
Μετά την λήξη του διαγωνιστικού μέρους της εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι με χορό μέχρι την ανατολή του ηλίου με τους:

Κώστα Σαφέτη – Τραγούδι
Πάνο Πλακιά – Κλαρίνο
Βιβή Μαστραλέξη – Τραγούδι
Κώστα Ηλίου – Τραγούδι

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση:
Τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Δημήτρη Καραμάνη
Τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γεώργιο Ντασιώτη
Τους Βουλευτές Βοιωτίας, κ. Ελευθέριο Κτιστάκη, κ. Γιώτα Πούλου και κ. Γεώργιο Μουλκιώτη
Τους Αντιδημάρχους του Δήμου Λεβαδέων, κ.κ. Αγνιάδη, Λιανό, Καλλιαντάση, Κατή και Πολυτάρχου

Όλοι οι συντελεστές συνέβαλαν τα μέγιστα στην παρουσίαση ενός ποιοτικού και πλούσιου προγράμματος με τραγούδι, μουσική, χορό που απόλαυσαν οι θεατές και επιβραβεύτηκαν οι συμμετέχοντες.

Οφείλουμε πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πραγματοποίηση και την επιτυχία του Φεστιβάλ μας:

Στους χορηγούς μας που στήριξαν την προσπάθειά μας : Metlen Energy & Metals, Eμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, 1900 Σουβλάκι, kompotis εκκοκιστήρια , expert Κωτσαδάμ, XENIA.

Στους διακεκριμένους κριτές μας που δέχθηκαν την πρόταση μας και με τις γνώσεις τους διατήρησαν υψηλά το επίπεδο του διαγωνισμού.

Στους μουσικούς που συνόδεψαν τους διαγωνιζόμενους και τους βοήθησαν στις πρόβες τους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κ.Γιώργο Πούλο για την διαχρονική στήριξή του στο Φεστιβάλ μας.

Στους διαγωνιζόμενους που με τις εξαιρετικές τους ερμηνείες αναβάθμισαν το Φεστιβάλ μας.

Στον κ. Βασίλη Μαράλιο για την υποστήριξη και βοήθειά του στην ηχοληψία του διαγωνιστικού μέρους.

Στον κ. Χρήστο Κωτσαδάμ και το ταξιδιωτικό του γραφείο για την προσφορά του, στο δώρο της κλήρωσης.

Σε όλους εσάς που μας στηρίξατε με την παρουσία και το κέφι σας!

Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο λαχνός με τον αριθμό 245 κέρδισε την τηλεόραση. Παρακαλούμε τον κάτοχο του τυχερού λαχνού να επικοινωνήσει μαζί μας για να παραλάβει το δώρο του. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 41ο Φεστιβάλ τον Ιούλιο του 2025! Μέχρι τότε, να είστε όλοι καλά!

Σχετικά