Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας:Να αποκατασταθεί άμεσα και καθολικά η παροχή πόσιμου νερού στο ΚΕΠΒ Θήβας

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ

Η ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ

          Όπως έγινε γνωστό από πληροφορίες και δημοσιεύματα, οι (πολλές εκατοντάδες) νεοσύλλεκτοι φαντάροι του ΚΕΠΒ Θήβας έμειναν τουλάχιστον για δύο ημέρες (από τις 27 έως τις 29 Σεπτέμβρη) χωρίς πόσιμο νερό.

          Σύμφωνα με τη Διοίκηση, η διακοπή οφειλόταν σε εργασίες για το άνοιγμα νέας γεώτρησης ύδρευσης. Ωστόσο ακόμη και μετά την επαναλειτουργία του δικτύου, αναμένεται ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταλληλόλητα του νερού.

          Ως «λύση» για το πρόβλημα που ανέκυψε, επιλέχθηκε η χορήγηση αδειών και ενός μπουκαλιού νερού ανά ημέρα σε κάθε φαντάρο.

          Με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση, προέκυψε ένα ακόμη πιο σοβαρό ζήτημα. Ενώ εδώ και 15 περίπου έτη όλοι οι οικισμοί της ανατολικής Βοιωτίας (Θήβα, και σχεδόν όλα τα χωριά του Δήμου, Οινόφυτα, Σχηματάρι κλπ) έχουν συνδέσει τα δίκτυα ύδρευσής τους με το κανάλι του Μόρνου λόγω των συγκεντρώσεων εξασθενούς χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, το στρατόπεδο υδρεύεται ακόμη από γεωτρήσεις.

          Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πολλά δισ. ευρώ για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν την εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ σε μια σειρά περιοχές του πλανήτη. Αλλά για τις στοιχειώδεις υποδομές των στρατοπέδων και τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων δε δίνει τίποτα.

          Χωρίς δεύτερη κουβέντα, είναι αδιανόητο εν έτει 2024 κρίσιμες εγκαταστάσεις όπως αυτή του ΚΕΠΒ να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.

          Ζητάμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο:

  • Τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων ώστε να διασφαλιστεί κατάλληλο και υγιεινό νερό στο ΚΠΕΒ Θήβας, με τον απαιτούμενο εξοπλισμό (πχ ψύκτες ανά θάλαμο κλπ).
  • Τη διακοπή της υδροδότησης από γεώτρηση και τη σύνδεση του δικτύου του ΚΕΠΒ με το κανάλι του Μόρνου.

Παράλληλα, μιας και η εγκατάσταση του ΚΕΠΒ αφορά χιλιάδες νέους ανθρώπους και λειτουργεί στην πόλη της Θήβας, θεωρούμε αναγκαίο να υπάρχει από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής η απαραίτητη πρόνοια και συνεργασία με τους άμεσα αρμόδιους.

Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο