Οπλίτης Δρόμος – Πλαταιών! Ένας αγώνας δρόμου που τιμά τη μάχη των Πλαταιών(φωτο)

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη στις 28 – 29 Σεπτεμβρίου η πανεφεδρική άσκηση των Τ.ΕΝ.ΕΦ. ο “Οπλίτης Δρόμος Πλαταιών” για να τιμήσουμε την 2503η επέτειο της Μάχης των Πλαταιών.

Αισθητά βελτιωμένο τόσο στον αθλητικό όσο και στον οργανωτικό τομέα και με ιδιαίτερη σημειολογική σημασία το φετινό μας τρίαθλο ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις όλων των συμμετεχόντων.

50 χρόνια μετά από την ηρωϊκή αντίσταση των καταδρομέων μας κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είχαμε την τιμή να παρευρεθούν στην άσκηση εκπρόσωποι και απόγονοι αυτών των μαχητών, να παρακολουθήσουν τους ασκούμενούς μας σε όλα τα στάδια της άσκησης, να βραβεύσουν τους πρωτεύσαντες και να βραβευτούν από τον Σύλλογο για την ανεκτίμητη προσφορά τους προς την Πατρίδα.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη από την αρχή ως το τέλος της διήμερης άσκησης. Όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες γνωρίζοντας αφενός ότι διαγωνίζονται σε ένα από τα σημαντικότερα πεδία μάχης των ενωμένων Ελλήνων και αφετέρου ότι είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουν και να μιλήσουν με την τελευταία γενιά μαχητών που έζησε τις πραγματικές συνθήκες ενός πολέμου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε όλα τα αθλήματα.

Όσοι μας παρακολούθησαν αυτό το διήμερο είδαν τους ασκούμενους όλων των ηλικιών να δίνουν και την τελευταία ικμάδα δύναμής τους για την Νίκη. Είδαν την αλληλοβοήθεια μεταξύ συναθλούμενων και στήριξη όσων αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα, ακόμα και αν αυτό σήμαινε την χαμηλότερη κατάταξή τους. Είδαν πρωτεύσαντες να παραδίδουν το χρυσό τους μετάλλιο σε μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά έφηβους στην ψυχή μέντορές τους οι οποίοι αγωνίσθηκαν και διεκδίκησαν την Νίκη μέχρι τέλους. Είδαν εφέδρους να μην δέχονται να εγκαταλείψουν με τίποτα το Τρίαθλο και μόνο κατόπιν αυστηρών συστάσεων των εθελοντών της Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ) να συμμορφώνονται ανάλογα. Είδαν τον επαγγελματισμό και αλτρουϊσμό των εθελοντών της Ο.Δ.Ι.Κ. ώστε να διεξαχθεί ο Οπλίτης Δρόμος υπό τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες. Τους ευχαριστούμε ολόθερμα. Είδαν την συμμετοχή και στήριξη του Pseed Sak και της ΟΜΑΔΑ ΟΔΕΥΩ σε όλες τις φάσεις του τρίαθλου. Είδαν την ζωντανή ιστορία του τόπου μας στους μαχητές της Κύπρου που παρέστησαν στις Πλαταιές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πλαταιών Αλέξανδρο Μπέκα για την συνεχή στήριξή του στο Τρίαθλο κάθε χρόνο, τον κ. Κωνσταντίνο Νιζάμη για την χορηγία των νερών και χυμών, το κατάστημα Bake shop bread and more για την παραχώρηση του ψυγείου, τον κ. Ψωμαδάκη για την παραχώρηση του τυφεκίου airsoft ακριβείας, και της φωτογράφου Marivasia Michailidou Art Photographer για την ευγενική προσφορά της να καλύψει φωτογραφικά το Τρίαθλο.

Αυτός είναι ο Οπλίτης Δρόμος Πλαταιών, αυτοί είναι οι Έλληνες Έφεδροι, αυτή είναι η ζωντανή Ελλάδα που γνωρίζει να τιμά, να αγωνίζεται και να επικρατεί ενάντια σε κάθε αντιξοότητα και σε κάθε προσπάθεια αδρανοποίησης των Ελλήνων.

Συγχαρητήρια σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες!

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο