Επίδομα παιδιού: Το Υπ. Οικονομικών βάζει κόφτη για όσους έχουν ΙΧ άνω των 1.600 κυβικών – Εξετάζει λύσεις η Ζαχαράκη

Μία απόφαση που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε χιλιάδες οικογένειες -και η οποία προκύπτει από το υπουργείο Οικονομικών- προστέθηκε στα κριτήρια για τους δικαιούχος του επιδόματος παιδιού.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε γνωστό πως μπαίνει κόφτης στο επίδομα, ο οποίος δεν θα περιλαμβάνει μόνο τα εισοδήματα, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία.

Από το ΥΠΟΙΚ ζητούν να μπει πλαφόν στα περιουσιακά στοιχεία, στα οποία πλέον ΔΕΝ θα δικαιούται μια οικογένεια επίδομα παιδιού, αν π.χ. στα δύο παιδιά έχει ακίνητο αξίας άνω των 210.000 ευρώ ή αν έχει αυτοκίνητο άνω των 1.600 κυβικών!

Ο κόφτης αυτός, ειδικά στα ΙΧ είναι κάτι που έχει προκαλέσει ψυχρολουσία σε χιλιάδες οικογένειες, καθώς οι περισσότερες ακριβώς λόγω των παιδιών, έχουν αγοράσει αυτοκίνητα μεγάλων κυβικών. 

Αυτό το οριζόντιο μέτρο έχει πολλά παράδοξα.

Για παράδειγμα, μια οικογένεια με ΙΧ άνω των 1.600 κυβικών του 2000, δεν δικαιούται να πάρει επίδομα παιδιού, ενώ κάποιος που διαθέτει αυτοκίνητο ηλεκτρικό της Tesla αξίας 100.000 ευρώ, το δικαιούται.

Να σημειωθεί πως η αποτίμηση της κινητής περιουσιας γίνεται και με άλλα κριτήρια, όπως η παλαιότητα.

Επίσης για τους πολύτεκνους θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για διπλάσια κινητή περιουσία (δηλ περισσότερα κυβικά και μεγαλύτερα αυτοκίνητα).

Πηγές ωστόσο από το υπ. Συνοχής και Οικογένειας, αναφέρουν στο topontiki.gr, πως η Σοφία Ζαχαράκη έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος.

Στα… θετικά του επιδόματος παιδιού, ενοποιείται η δεύτερη και τρίτη εισοδηματική κλίμακα του επιδόματος παιδιού σε μία, και έτσι αυξάνεται το επίδομα παιδιού της τρίτης εισοδηματικής κλίμακας από τα 28 ευρώ ανά τέκνο σε 45 ανά τέκνο και 90 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα. Έτσι οι πιο ευνοημένοι είναι οι δικαιούχοι που εντάσσονται στη δεύτερη και την τρίτη εισοδηματική κλίμακα του επιδόματος παιδιού, εφόσον βέβαια θα πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο