Συναντήσεις του Δικτύου Πόλεων με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το «Πράσινο Ταμείο»

Συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στο «Πράσινο Ταμείο» και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποστολή από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Ντιντή, αντιδήμαρχο Δήμου Τρικκαίων, τον Αντιπρόεδρο κ. Κώστα Αργυρόπουλο, Αντιπρόεδρο  ΔΕΥΑ Λάρισας, τον Ταμία κ. Δημήτρη Καραμάνη, Δήμαρχο Δήμου Λεβαδέων, το μέλος κ. Σάββα Μελισσόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Δήμου Ξάνθης και τον Διευθυντή Συντονισμού κ. Γεώργιο Χαρίση.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στις 11 το πρωί στην έδρα του Πράσινου Ταμείου. Τα μέλη της αποστολής υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κώστας Τσόγκας.

Μετά τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και τις ευχαριστίες του προέδρου του δικτύου προς τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου για την μέχρι τώρα υποστήριξη, συζητήθηκε, μέσα σε ένα πνεύμα αλληλοκατανόησης, η δυνατότητα  χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, των προτάσεων που έχει υποβάλλει το δίκτυο και αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να δοθεί προτεραιότητα χρηματοδότησης στις παρακάτω προτάσεις:

  1. Δικτύωση -εκτός της εθνικής- με ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις και δίκτυα για την προστασία και ανάδειξη των υδάτινων οικοσυστημάτων, για την αλληλοτροφοδότηση στην μεταφορά τεχνογνωσίας και τον πολλαπλασιασμό των θετικών συνεργειών της δικτύωσης.
  2. Παραγωγή Προωθητικού Υλικού Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης – Πληροφόρησης – Σήμανσης (Φυλλάδια, Βίντεο, Αφίσες, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, News Leters κ.λπ.)
  3. Διοργάνωση Ευρωπαϊκού κινηματογραφικού φεστιβάλ με θέμα: Υδάτινος Κόσμος-τα Ποτάμια μας.
  4. Διοργάνωση living lab ( δια δραστικού εργαστηρίου) επίδειξης καινοτόμων τεχνολογιών για την ψηφιακή μετάβαση στον τομέα του νερού.
  5. Διοργάνωση Διεθνούς Συμποσίου μεταξύ των Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανώσεων και Δικτύων που δραστηριοποιούνται στην περιβαλλοντική προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Ακολούθησε επίσκεψη των μελών του Δικτύου, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου, υπήρξε θερμή υποδοχή από  τον Υπουργό κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, πρώην και νυν επίτιμου προέδρου  του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια.

Με τον κ. Υπουργό συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και υποστήριξης των δραστηριοτήτων του δικτύου εκ μέρους του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κώστα Καράντζαλου, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στη συνεργασία για την ανάπτυξη και δημιουργία ενός διαδικτυακού δια δραστικού γεωχωρικού συστήματος που θα έχει ως σκοπό τη δημιουργία της ψηφιακής ταυτότητας (portfolio) του δικτύου.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο