Ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου το Ελαιοτριβείο “ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ” στην Άσκρη

Αγαπητοί φίλοι και πελάτες,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το ελαιοτριβείο μας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του για την φετινή χρονιά στην Παρασκευή στις 18/10/2024. Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας υποδεχτούμε ξανά και να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μας.

Καθώς η χρονιά φάνηκε από νωρίς απαιτητική και διαφορετική, έχουμε προχωρήσει σε αναβαθμίσεις που θα βοηθήσουν όλους τους παραγωγούς. Η φετινή χρονιά,  λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας είχε ως αποτέλεσμα ο καρπός να μην αναπτυχθεί φυσιολογικά. Η  τεχνολογία του συστήματος Protoreattore, της πρωτοπόρου εταιρίας Pieralisi είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας καθώς βασιζόμαστε στην πίεση και όχι στην μάλαξη του ελαιοκάρπου. Με αυτό το τον τρόπο δεν χρειάζεται η προσθήκη καυτού νερού στη σκληρή πάστα της ελιάς. Ακόμη, μπορούμε να διατηρήσουμε όλα τα θρεπτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (αρώματα, γεύση, ποιότητα, πολυφαινόλες και στοιχεία που χάνονται με αυξημένη χρονικά επεξεργασία μέσω μάλαξης). Τέλος, το μηχάνημα Protoreattore δίνει αυξημένη παραγωγή μέχρι και 15% στο τελικό προϊόν.

Φέτος προστέθηκε ένα ακόμη στοιχείο το οποίο θα επιταχύνει τη διαδικασία και θα αυξήσει τη δυναμική μας. Την εμφάνιση του θα κάνει ένα μηχάνημα ελαιοπεριεκτικότητας. Με αυτό, ο κάθε παραγωγός θα μπορεί να φέρει δείγμα καρπού και να ελέγξει την περιεκτικότητα σε λάδι καθώς και την υγεία του καρπού, (ζακχαρα και ποιοτικά χαρακτηριστικά). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν μας οδηγούν να στελεχωθούμε ώστε με την βοήθεια καινοτόμων και αξιόπιστων μηχανημάτων να μπορούμε να παρακολουθούμε τον καρπό και να γνωρίζουμε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή συγκομιδής. Ο έλεγχος παρέχεται δωρεάν σε όλους τους παραγωγούς, συνεργάτες και μη.

Στόχος φέτος όπως και κάθε χρονιά είναι η παραγωγή κορυφαίου ελαιολάδου από την ποικιλία της περιοχής μας, την μεγαρειτικη, που θα μας κάνει υπερήφανους σε διαγωνισμούς και εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν το λάδι της περιοχής μας για την διατροφή τους,

Σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις μας, ακόμη και πριν τις 18/10 για αποθήκευση καρπού στα παλετοκιβώτια μας. Φυσικά είμαστε στη διάθεση σας να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε στο νούμερο 2268770701.

Καλή συγκομιδή!

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο