Επέτειος Μάχης Πύλης Δερβενοχωρίων– Μνήμη 20 Αγίων Αναργύρων Λιβαδειάς-Εικόνες

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στη Πύλη Δερβενοχωρίων για την επέτειο της Μάχης της Πύλης εναντίον των Γερμανών την 16η  Οκτωβρίου 1943.  Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πύλης τελέστηκε Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε μνημόσυνο για τους πεσόντες, με τη συμμετοχή των πολιτικών – στρατιωτικών αρχών, των σχολείων και των κατοίκων της περιοχής.  Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο, που βρίσκεται στο σημείο της μάχης, και ακολούθησε ομιλία και κατάθεση στεφάνων.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου, και στη συνέχεια στο Ιερό Ησυχαστήριο “Η Μήτηρ του Ηγαπημένου”.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς για τη μνήμη των είκοσι Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς πανοσ. αρχιμ. Θεόδωρος Μίχας, ο οποίος εξυπηρετεί τις λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, και συμμετείχαν μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ασθενείς και συνοδοί τους.

imtl.gr

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο