Πλατφόρμα Τσίπρα για τον προοδευτικό χώρο – 4 υπουργοί των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τις προοδευτικές πολιτικές σε οικονομία – ακρίβεια

Σε μια κρίσιμη καμπή για την οικονομία και για το πολιτικό σύστημα η εκδήλωση του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα μπαίνει σφήνα στα επικοινωνιακά σχέδια του Μαξίμου και στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Λούκα Κατσέλη, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Χουλιαράκης, τέσσερις υπουργοί οικονομικών και οικονομίας των κυβερνήσεων Τσίπρα, Παπανδρέου και Σημίτη παίρνουν το λόγο στην ημερίδα του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα στο θέατρο του Πειραιά και καταθέτουν τις προτάσεις του για την οικονομία και την ακρίβεια.

Η εκδήλωση γεννά προσδοκίες για τον ευρύτερο χώρο των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων

Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου είναι σε πλήρη εξέλιξη και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ασθμαίνει μπροστά στην επικοινωνιακή και μόνο διαχείριση του φλέγοντος κοινωνικού προβλήματος της ακρίβειας και του ανοίγματος της ψαλίδας από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σε αυτή την παρατήρηση συγκλίνουν κορυφαίοι παράγοντες και στελέχη των προοδευτικών κομμάτων ενώ το παρόν αναμένεται να δώσουν φορείς της αγοράς, των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και πολιτικά στελέχη.

Με την ημερίδα Τσίπρα να έχει ανακοινωθεί εδώ και περίπου ένα μήνα δεν περνά απαρατήρητη και η πρωτοβουλία του υπουργού ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου για την ακρίβεια στην οποία τελικά θα χαιρετίσει με ομιλία και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Πλατφόρμα για τον προοδευτικό χώρο

Η εκδήλωση γεννά προσδοκίες για τον ευρύτερο χώρο των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων καθώς στο κλείσιμο των εργασιών στα συμπεράσματα της ημερίδας από τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει δώσει πάσα η υποψήφια πρωθυπουργός από το Γαλλικό Μέτωπο.

Πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης καθώς η συγκεκριμένη σύμπραξη των σοσιαλιστών και της Αριστεράς στη Γαλλία έκοψε το δρόμο στην ακροδεξιά της Μαριν Λεπέν στο να βρει μετά από προσπάθειες μιας δεκαετίας σχεδόν το δρόμο για την κυβέρνηση.

Είναι προφανές ότι το παράδειγμα της Γαλλίας το οποίο μάλιστα είχε χαιρετιστεί ένθερμα από όλες σχεδόν τις πτέρυγες των κομμάτων της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης θα βρεθεί και πάλι επί τάπητος και σε αυτό τον άξονα αναμένεται να γίνει αι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για μια βαθιά πολιτική εκδήλωση σχολιάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που για μια ακόμη φορά θα αναδείξει τον ευτελισμό τον οποίο υφίσταται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τις ευρωεκλογές.

Προτάσεις για τους πολίτες

Σε μια εκδήλωση ταυτοτική για την Αριστερά όπως εκτιμάται από τους συντελεστές της ο πρώην πρωθυπουργός και διοργανωτής της εκδήλωσης στοχεύει όχι μόνο στην ανάδειξης της μεγάλης εικόνας για την οικονομία που όπως αναμένεται να πει οδηγείται και πάλι σε κρίση εξαιτίας της στρεβλής ανάπτυξης του δήθεν επιτελικού κράτους, αλλά και στην καθημερινή αποτύπωση των επιλογών αυτών στην ζωή των πολιτών.

Εν μέσω παρεμβάσεων και άλλων επιστημόνων ο Στράτος Φαναράς της Μetron Αnalysis θα παρουσιάσει την έρευνα για τον αντίκτυπο του μοντέλου ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην καθημερινότητα των πολιτών ενώ ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν και θα εξηγήσουν γιατί η ακρίβεια στην χώρα μας έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και ποιες λύσεις μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση, ιδιαίτερα στον χώρο της ενέργειας και της στέγασης.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο