Πρώτα «πυρά» Δούκα κατά Ανδρουλάκη

Με κριτική και αιχμές υποδέχθηκε ο Χάρης Δούκας τις ανακοινώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τα πρόσωπα – κλειδιά που θα διαδραματίσουν ρόλο στη νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την συγκρότηση και νέου πολιτικού οργάνου.

Συγκεκριμένα «κύκλοι» του κ. Δούκα εξαπολύουν πυρά για τις επιλογές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας, ότι στο εννεαμελές Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, δεν συμπεριλήφθηκαν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι για την ηγεσία του κόμματος.

«Ο Χάρης Δούκας αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να μετέχει στο “Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο” του ΠΑΣΟΚ, αφού άλλωστε η σύσταση του οργάνου ήταν δική του προεκλογική δέσμευση», αναφέρουν οι κύκλοι Δούκα και συνεχίζουν ασκώντας κριτική στις επιλογές Ανδρουλάκη:

«Επισημαίνουμε, όμως, ότι στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι (όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα), ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη.

Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση. Οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε στον δρόμο της ενότητας και της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ».

Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή αμφισβήτηση επιλογών του Ν. Ανδρουλάκη από τον Χ. Δούκα, με τον δήμαρχο Αθηναίων από τη μια πλευρά να προβάλλει την «πατρότητα» της πρότασης για τη συγκρότηση του νέου Οργάνου και από την άλλη να …«σφυροκοπά» των πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή να «κόψει» από την σύνθεση του υποψήφια στελέχη για την προεδρικό θώκο που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην επίτευξη της ενωτικής πορείας.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο