Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες στην Άγκυρα

Εξερράγη παγιδευμένο όχημα στις εγκαταστάσεις της αεροναυπηγικής βιομηχανίας «TUSAŞ» – Πανικόβλητοι οι εργαζόμενοι έσπευσαν στα καταφύγια

Εκρήξεις και πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ), στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας. Δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ali Yerlikaya, χαρακτήρισε το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση και ανέφερε πως υπάρχει άγνωστος αριθμός νεκρών και τραυματιών: «Πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ ) στην Άγκυρα. Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς και τραυματίες μετά την επίθεση. Είθε ο Θεός να λυπηθεί τους μάρτυρές μας και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις που γίνονται από επίσημες πηγές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη προέκυψε από παγιδευμένο όχημα που χρησιμοποιούταν για μεταφορά εμπορευμάτων.

Στο σημείο σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών. Οι εργαζόμενοι κατέφυγαν στα ειδικά καταφύγια των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το CNN Turk, υπήρξε «ένοπλη και βομβιστική επίθεση» στην TUSAŞ, που θεωρείται μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί προσωπικό περίπου 15.000 ατόμων.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο