Θρίλερ με τον θάνατο των βρεφών Αμαλιάδα: Ανοίγουν τους φακέλους αναζητώντας απαντήσεις

Οι Αρχές προσπαθούν μέσα από μαρτυρίες και εργαστηριακές εξετάσεις να διαπιστώσουν το τι ακριβώς έχει συμβεί – Πώς η 24χρονη Ειρήνη συνδέεται με τους θανάτους

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου των τεσσάρων βρεφών στην Αμαλιάδα παρουσία της 24χρονης Ειρήνης με τις Αρχές να προσπαθούν μέσα από μαρτυρίες και εργαστηριακές εξετάσεις να διαπιστώσουν το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ήδη ο γονιδιακός έλεγχος για το ένα από τα δύο παιδιά της 24χρονης ολοκληρώθηκε χθες και «έδειξε» πως το 19 ημερών βρέφος δεν αντιμετώπιζε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Όσον αφορά στο δεύτερο παιδί, το οποίο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία δύο μηνών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γονιδιακός έλεγχος χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Για την υπόθεση έχει δοθεί εντολή για τη διενέργεια έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εξεταστούν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στους φακέλους θανάτων των παιδιών, ενώ είναι πιθανό να ληφθούν και καταθέσεις από πρόσωπα που γνώριζαν τα παιδιά και τους γονείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μωρό της 24χρονης, ένα κοριτσάκι μόλις 19 ημερών πέθανε στις 19 Ιουνίου 2022, το δεύτερο κοριτσάκι δύο μηνών πέθανε στις 17 Οκτωβρίου 2023, στις 5 Αυγούστου του 2024 πέθανε το αγοράκι 15 μηνών της καλύτερης φίλης της 24χρονης με την οποία συγκατοικούσαν ενώ η τέταρτη καταγγελία αφορά παιδί άλλης φίλης της 24χρονης που έφυγε από τη ζωή, το 2021.

Πριν από δέκα χρόνια, μάλιστα, είχε πεθάνει ξαφνικά σε ηλικία λίγων μηνών και η μικρότερη αδελφή της 24χρονης σήμερα γυναίκας με τις πληροφορίες για τον θάνατο της να παραμένουν ασαφείς.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση το Χαμόγελο του Παιδιού σχετικά με τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στον οργανισμό για την 24χρονη σήμερα γυναίκα.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού «η 24χρονη ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα».

Να σημειωθεί πως χθες Τετάρτη (23/10) η 24χρονη Ειρήνη εμφανίστηκε αυτοβούλως στο τμήμα Ασφαλείας της Αμαλιάδας, ζητώντας να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Συγκεκριμένα, η 24χρονη ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τον θάνατο του βρέφους της φίλης της, με την οποία συγκατοικούσαν, και άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Αυγούστου 2024.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατέθεσε πως ισχύουν τα όσα είχε πει στην αρχική της κατάθεση.

«Θέλω επιπλέον να τονίσω ότι, όταν ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που καλέσαμε, το μωρό ήταν ζωντανό. Πώς γίνεται να του έκανα κάτι εγώ και να πέθανε; Αφού ήταν ζωντανό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο