Το θέμα κρατικών γεωτρήσεων έθεσε ο Δήμος Αμφίκλειας Eλάτειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Δυναμική η παρουσία του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο Διοικητήριο της ΠΕ Βοιωτίας, όπου τέθηκε το ζήτημα μη λειτουργίας των κρατικών γεωτρήσεων, το οποίο και συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης

Με την παρουσία του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίκλειας – Ελάτειας, Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αμφίκλειας και εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων του Δήμου, αναλύθηκε  ένα κρίσιμο ζήτημα για τον τόπο, αφού οι επιπτώσεις από τη λειτουργία των κρατικών γεωτρήσεων θα είναι καταστροφικές τόσο για την άρδευση όσο και για την ύδρευση της περιοχής.

Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή: “Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός αφουγκράστηκε με προσοχή τις εύλογες ανησυχίες μας και δήλωσε, ότι όχι μόνο κατανοεί το δίκαιο αίτημά μας αλλά συμπάσχει μαζί μας. Μάλιστα, έχει ήδη αποστείλει έγγραφο προς τους αρμόδιους υπουργούς, μέσω του οποίου ζητά άμεση συνάντηση μαζί τους για τη διευθέτησή του.

Με αγωνία για το αύριο και επιτακτική την ανάγκη επίλυσης ενός ζητήματος, που αφορά την επιβίωση της περιοχής μας, η μη λειτουργία των κρατικών γεωτρήσεων είναι το κύριο θέμα του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 στο Δημαρχείο Κάτω Τιθορέας. 

Στο εν λόγω συμβούλιο έχουν προσκληθεί ο Υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας και οι Βουλευτές της Φθιώτιδας, το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας και όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς, προκειμένου να συντονίσουμε από κοινού τις επόμενες ενέργειές μας.

Η επανεκκίνηση της λειτουργίας των κρατικών γεωτρήσεων δεν είναι απλώς ένα ακόμη πρόβλημα για τους αγρότες μας, αλλά ένας σοβαρός κίνδυνος λειψυδρίας για τον Δήμο μας και μας αφορά όλους!”

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο