Ο «κοιμώμενος πρίγκιπας» έγινε 36 ετών -Η σοκαριστική ιστορία του, βρίσκεται σε κώμα εδώ και 20 χρόνια

Ο πρίγκιπας παραμένει σε μηχανική υποστήριξη – ο πατέρας του αρνείται να «τραβήξουν την πρίζα» οι γιατροί – «Αν ο Θεός ήθελε να πεθάνει ο γιος μου στο ατύχημα, θα είχε ήδη πεθάνει», λέει

Ο πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ μπιν Χάλεντ μπιν Ταλάλ, γνωστός ως «κοιμώμενος πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας, έκλεισε τα 36 του χρόνια.

Δεν γιόρτασε όμως τα γενέθλιά του, καθώς από το 2005 βρίσκεται σε κώμα με σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε στο Λονδίνο.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, τα social media πλημμύρισαν από ευχές, προσευχές και μηνύματα ελπίδας για τον πρίγκιπα, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε σύμβολο ακλόνητης πίστης για εκατομμύρια ανθρώπους, όπως αναφέρει το Roya News.

Η μητέρα του, πριγκίπισσα Ρίμα μπιν Ταλάλ, δημοσίευσε στο X φωτογραφίες του γιου της από την παιδική του ηλικία και πιο πρόσφατα στιγμιότυπα. Στη λεζάντα έγραψε: «Αγαπημένε μου Αλ-Ουαλίντ μπιν Χάλεντ, 21 χρόνια μετά παραμένεις παρών στις καρδιές μας και στις προσευχές όλων όσων σε αγαπούν. Θεέ μου, θεράπευσε τον δούλο Σου Αλ-Ουαλίντ. Κανείς δεν γνωρίζει την αδυναμία του εκτός από Εσένα, Κύριε των ουρανών και της γης».

Η ανάρτηση της μητέρας του για τα γενέθλια του

To τροχαίο του «κοιμώμενου πρίγκιπα»

Ο πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ είναι δισέγγονος του βασιλιά Αμπντουλαζίζ, ιδρυτή του σύγχρονου κράτους της Σαουδικής Αραβίας. Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στο Λονδίνο, όταν ήταν 16 ετών και φοιτούσε σε στρατιωτική ακαδημία.

Σήμερα, δύο δεκαετίες αργότερα, παραμένει σε μηχανική υποστήριξη στο Ιατρικό Κέντρο King Abdulaziz στο Ριάντ, με την οικογένειά του να ελπίζει ακόμα σε ένα θαύμα.

Ο πατέρας του, πρίγκιπας Χάλεντ μπιν Ταλάλ, έχει απορρίψει τις ιατρικές συμβουλές για διακοπή της μηχανικής υποστήριξης, δηλώνοντας ότι «αν ο Θεός ήθελε να πεθάνει ο γιος μου στο ατύχημα, θα είχε ήδη πεθάνει».

Στα χρόνια που ακολούθησαν το ατύχημα, ο «κοιμώμενος πρίγκιπας» έχει δείξει περιστασιακά σημάδια κίνησης, όπως το να σηκώνει ένα δάχτυλο ή να κινεί ελάχιστα το κεφάλι του, ωστόσο αυτές οι μικρές χειρονομίες δεν οδήγησαν στην πλήρη αποκατάσταση των αισθήσεών του, αναφέρει το Roya News.

Οι γονείς του, πάντως, παραμένουν στο πλευρό του, τον φροντίζουν αδιάκοπα και προσεύχονται να ξυπνήσει.

Σε προηγούμενες δηλώσεις της, η πριγκίπισσα Ρίμα έχει περιγράψει την ψυχή του γιου της ως «ακόμα παρούσα», ενώ ο πρίγκιπας Χάλεντ έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι «ο Θεός που διατήρησε την ψυχή του όλα αυτά τα χρόνια είναι ικανός να τον θεραπεύσει».

Οι ειδικοί αναγνωρίζουν ότι η ανάρρωση μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε κώμα είναι ιατρικά απίθανη, όμως σημειώνουν τις συνεχείς εξελίξεις στη νευροεπιστήμη που ίσως στο μέλλον προσφέρουν νέες δυνατότητες. Προς το παρόν, η κατάσταση του πρίγκιπα παραμένει αμετάβλητη.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο