Ο Καραμανλής δοκιμάζει (ξανά) τη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του in, μια σημαντική ομάδα βουλευτών της ΝΔ (ξεπερνάει τους 25) εντείνει τις τελευταίες ώρες την πίεση προς το Μαξίμου ώστε να μην υπάρξει πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία που να παραπέμπει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή για ποινικό αδίκημα

Παρασκηνιακές συζητήσεις, έντονες ζυμώσεις αλλά  και αυστηρές προειδοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό εντός της Νέας Δημοκρατίας. Αιτία είναι για ακόμα μια φορά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, η εθνική τραγωδία των Τεμπών αλλά και ο δρόμος των προανακριτικών επιτροπών που έχει ήδη ανοίξει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του in, μια σημαντική ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (ξεπερνάει τους 25) εντείνει τις τελευταίες ώρες την πίεση προς το Μαξίμου ώστε να μην υπάρξει πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία που να παραπέμπει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή για ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η παραπομπή Καραμανλή από τη Νέα Δημοκρατία θα ισοδυναμεί με παράδοση της Νέας Δημοκρατίας στον λαϊκισμό, ήττα απέναντι στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που επενδύουν στην πολιτική εκμετάλλευση μιας τραγωδίας αλλά και μια «εγκατάλειψη» ενός κεντρικού στελέχους του κόμματος και της παράταξης.

Η ομάδα αυτή των βουλευτών που ζητά από το Μαξίμου να μην παραπέμψει με ποινικό αδίκημα τον Καραμανλή ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να ψηφίσει μια πρόταση την οποία δεν πιστεύει και η οποία δεν μπορεί να σταθεί. Είναι άλλο πράγμα η πολιτική ευθύνη που χρεώθηκε και άλλο πράγμα η ποινική ευθύνη τονίζουν.

«Δεν διανοούμαστε ούτε καν να ακολουθηθεί μια πρόταση αντίστοιχη με αυτή του Χρήστου Τριαντόπουλου» σημείωσε μια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενώ άλλος ξεκαθάρισε πως «από όποια οπτική και να δεις την υπόθεση των Τεμπών δεν στοιχειοθετείται κανένα αδίκημα για τον Καραμανλή».

Η ομάδα αυτή των βουλευτών λοιπόν είναι αποφασισμένη να προχωρήσει δυναμικά. Πρώτα ζητώντας να μην παραπεμφθεί από τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και αν αυτό δεν επιτευχθεί μη ψηφίζοντας την συγκεκριμένη πρόταση.

Σημειώνεται άλλωστε πως κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση Τριαντόπουλου. Ωστόσο σε αυτή τη περίπτωση η διαφοροποίηση δεν προκάλεσε προβλήματα αφού μόλις 2 με 3 βουλευτές δεν στήριξαν την κυβερνητική πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις θέσεις που εκφράζει αυτή η ομάδα βουλευτών είναι ιδιαίτερα «δημοφιλείς» στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, αν δεν υπάρξει παραπομπή Καραμανλή θεωρείται πως η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί ξανά στα σχοινιά, οι πιέσεις θα ενταθούν και η κατηγορία περί συγκάλυψης θα κυριαρχήσει.

Υπό αυτό το πρίσμα οι αποφάσεις για το πρωθυπουργικό επιτελείο μόνο εύκολες δεν θα είναι. Το γεγονός άλλωστε πως η ισορροπία μεταξύ Μαξίμου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει χαθεί καθιστά την κάθε επιχείρηση για κοινό βηματισμό ως μια απρόβλεπτη επιχείρηση.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο