Όταν προσέχεις το βάρος σου, το τυρί είναι συχνά το πρώτο πράγμα που απαγορεύεται από το πιάτο σου. Έχει τη φήμη ότι είναι πολύ πλούσιο, πολύ λιπαρό και πολύ υψηλό σε θερμίδες. Γι’ αυτό και θεωρείται ο Νο1 ένοχος για τις έξτρα θερμίδες. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα τυριά ίδια. Κάποια μπορούν να βρουν τη θέση τους σε μια ισορροπημένη διατροφή. Αρκεί να τα επιλέγεις σοφά και να ελέγχεις τις ποσότητες.
Το τυρί συχνά κατηγορείται ότι έχει πολύ υψηλές θερμίδες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος και αλάτι. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει την ενεργειακή πρόσληψη ενός γεύματος, ενώ ταυτόχρονα προάγει τη συγκράτηση νερού. Αλλά αυτό παραβλέπει ότι κάποια τυριά, ειδικά τα φρέσκα τυριά, έχουν σημαντικά διατροφικά οφέλη. Μεταξύ αυτών, η μοτσαρέλα.Unmute
Remaining Time -0:00Fullscreen
Αυτό το φρέσκο ιταλικό τυρί, περιέχει περισσότερο από 60% νερό, ενώ είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών (18 έως 20 γρ. ανά 100 γρ.) καθώς και ασβεστίου και φωσφόρου, που είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Alexandra Retion, εξηγεί πως μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά, με την προϋπόθεση ότι τηρείται η σωστή δόση. Οι άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας μπορούν να καταναλώνουν μοτσαρέλα μία φορά την ημέρα το καλοκαίρι, τονίζει η ίδια.
Η ιδανική ημερήσια ποσότητα
Το μυστικό είναι το μέτρο. 50 έως 60 γρ. την ημέρα είναι αρκετή, ή μισή μπάλα. Να έχετε υπόψη ότι αν και ελαφρύ σε σύγκριση με άλλα τυριά, η μοτσαρέλα περιέχει από 17 έως 22 γρ. λιπαρών ανά 100 γρ. Μάλιστα, άτομα που πάσχουν από υπέρταση ή κατακράτηση υγρών θα πρέπει να είναι προσεκτικά, ιδιαίτερα λόγω της περιεκτικότητάς της σε αλάτι.
Με λίγα λόγια, η μοτσαρέλα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό τυρί: ελαφρύ, φρέσκια, γευστικό και συμβατό με μια υγιεινή διατροφή. Καλύτερα να προτιμήσετε μοτσαρέλα από γάλα αγελάδας, το οποίο είναι λίγο λιγότερο λιπαρό από το γάλα βούβαλου. Συνδυασμένο με ντομάτες και μια σταγόνα ελαιόλαδου, αναδεικνύει τα καλοκαιρινά γεύματα χωρίς να θυσιάζει τη σιλουέτα σας.
Εφόσον το απολαμβάνετε στην κατάλληλη ποσότητα, μπορεί να είναι ένας αδυνατιστικός σύμμαχος που είναι τόσο νόστιμος όσο και ισορροπημένος.