Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας καλεί στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας συμμετέχει δυναμικά και μαζικά στην 24ωρη απεργία και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις για τα Τέμπη, καθώς και στο μεγάλο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

“Ακόμα και σήμερα, τρία χρόνια μετά, δεν υπάρχουν λόγια που να χωρούν τη θλίψη και την οργή μας για την τραγωδία των Τεμπών. Ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και όσοι στοχοποίησαν τους εργαζόμενους επιχειρούν να μετατοπίσουν την ευθύνη, να θολώσουν την αλήθεια και να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη τα πραγματικά αίτια και τους ηθικούς αυτουργούς.

Εμείς επιμένουμε: τα «Τέμπη» δεν ήταν δυστύχημα.

Ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αποτέλεσμα της υποβάθμισης της ασφάλειας, της απαξίωσης των δημόσιων υποδομών και της συστηματικής αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή.

Και δυστυχώς, η αλυσίδα των εγκλημάτων δεν σταμάτησε εκεί. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Βιολάντα, όπου εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, όπως και δεκάδες άλλα εργατικά δυστυχήματα που καταγράφονται σε όλη τη χώρα, αποδεικνύουν ότι η εργασιακή ανασφάλεια, η εντατικοποίηση και η έλλειψη
ουσιαστικών ελέγχων συνεχίζουν να σκοτώνουν. Κάθε χαμένη ζωή δεν είναι «ατύχημα». Είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών που βάζουν το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο.”

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο