Έρευνα: 400 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους για μία selfie τα τελευταία 13 χρόνια!

Η πλειονότητα των θανάτων οφείλεται σε πτώσεις – Κάτω των 19 ετών το 41% των θυμάτων – Σε ποια χώρα έχουν καταγραφεί οι περισσότερες τραγωδίες
Άκρως ανησυχητικά είναι τα πορίσματα ισπανικής μελέτης, σύμφωνα με οποία 379 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε όλο τον κόσμο βγάζοντας selfies τα τελευταία 13 χρόνια.

Και δυστυχώς, ο αριθμός αυτός έχει ανοδική πορεία, όπως δείχνει η μελέτη που θα δημοσιευθεί στην επιθεώρηση «Journal of Travel Medicine», επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2021, τουλάχιστον 379 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή ποζάροντας στο κινητό τηλέφωνο για μία selfie.

Oι επιστήμονες που συνέταξαν τη μελέτη υποστηρίζουν ότι, η πλειονότητα των θανάτων οφείλεται σε πτώσεις, καθώς από τα 379 άτομα που έχασαν την ζωή τους, οι 219 άφησαν την τελευταία τους ζωή πέφτοντας από ύψος.

Άλλες κύριες αιτίες θανάτου είναι τα αυτοκινητικά και σιδηροδρομικά δυστυχήματα όπως και οι πνιγμοί.

Ακολουθούν τα πιο ασυνήθιστα δυστυχήματα, με περιστατικά που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα (24 στον αριθμό) και ηλεκτροπληξία όπως επίσης και περιστατικά που σχετίζονται με επιθέσεις από άγρια ζώα (17 στον αριθμό).

Η μελέτη τονίζει επίσης ότι, ένας στους τρεις που βρήκαν τον θάνατο βγάζοντας selfie, ταξίδευαν κάνοντας τουρισμό.

Σε ποιες χώρες καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι

Η Ινδία έρχεται πρώτη με 100 θανάτους από το 2008 μέχρι σήμερα, ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 39 άτομα να χάνουν τη ζωή τους από το 2008 μέχρι σήμερα και η Ρωσία με 33 θανάτους.

«Τα στοιχεία για την Ινδία εξηγούνται εν μέρει από το γεγονός ότι πολλοί πολίτες βγάζουν το κεφάλι τους από το παράθυρο για να τραβήξουν την τέλεια selfie», εξηγεί η Κριστίνα Χουέσας μία εκ των συντακτών της μελέτης.

Η Iσπανίδα ερευνήτρια σημειώνει επίσης ότι οι νέοι είναι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο με τη μέση ηλικία των θυμάτων να είναι τα 24,4 έτη.

«Από τους 379 νεκρούς, το 41% είναι νέοι κάτω των 19 ετών», υποστηρίζει και προσθέτει ότι η τάση αυτή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

«Από τις αρχές του 2021, ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε εβδομάδα», όπως λέει.

Σχετικά