Ποιο είναι το ελληνικό χωριό που αναδείχτηκε το ομορφότερο στον κόσμο

Ένα ελληνικό χωριό φιγουράρει στην πρώτη θέση όχι σε μία αλλά σε… δύο λίστες αμερικάνικης ιστοσελίδας: Αναδείχθηκε το πιο όμορφο χωριό στην Ευρώπη και στον κόσμο

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα uswitch.com, ένα ελληνικό χωριό είναι το ομορφότερο στον κόσμο.

Όπως σημειώνεται στο pelop.gr οι συντάκτες της ιστοσελίδας – για να καταλήξουν στη σύνταξη της λίστας – ακολούθησαν μια μέθοδο βάσει των αναρτήσεων από τουρίστες σε Instagram και Pinterest.

Την τιμητική πρώτη θέση για το ομορφότερο χωριό στον κόσμο αλλά και στην Ευρώπη, βάσει των εμφανίσεων σε αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατέλαβε η Οία στο νησί της Σαντορίνης!

Οι αναρτήσεις ανήλθαν στις 1.612.671, 80% πιο πολλές από εκείνες του χωριού Φουρνάς στα νησιά Αζόρες.

uswitch beautiful villages map

Μόλις μια θέση, μάλιστα, χαμηλότερα από τις δέκα πρώτες στη λίστα με τα πιο όμορφα χωριά στον κόσμο, βρίσκεται κι η Φολέγανδρος, με τις αναρτήσεις να φθάνουν τις 154.222.

Ωστόσο, σε επίπεδο Ευρώπης, η Φολέγανδρος βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση.

Ποιοι προορισμοί βρίσκονται στις υπόλοιπες θέσεις

Μετά την Οία, στα περισσότερο προβεβλημένα χωριά, συναντάμε ένα χωριό από το Βιετνάμ, το Χάλονγκ Μπέι, με 1.168.018 αναρτήσεις, ενώ στην τρίτη θέση το τουρκικό χωριό, Γιόρεμε, με 1.129.300 αναρτήσεις, το οποίο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα της Ευρώπης, ακολουθούμενο από το χωριό Χάλστατ στην Αυστρία με 799.213 αναρτήσεις.

Σημειώνεται ότι η κυριαρχία της Ευρώπης είναι ξεκάθαρη στη λίστα με τα πιο προβεβλημένα χωριά στον κόσμο σε Instagram και Pinterest, καθώς στην πρώτη δεκάδα, πέντε θέσεις καταλαμβάνονται από χωριά από την ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ από τη θέση 14 έως τη θέση 25, είναι μόνο ευρωπαϊκά χωριά, με μια εξαίρεση στη θέση 16 που βρίσκεται το χωριό Άιτ Μπεν-Χαντού, στο Μαρόκο στην αφρικανική ήπειρο.

Σχετικά