Σειρά περιστατικών στη νοσηλεία του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας στην Πάτρα που δεν μπορούν να εξηγηθούν ιατρικά καλείται να διαλευκάνει η έρευνα των Αρχών
Πέντε σημεία – κλειδιά για τον δυσεξήγητο θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα, του τρίτου και τελευταίου κατά σειρά παιδιού της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, καλείται να διαλευκάνει η έρευνα των Αρχών.
Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη που έδωσαν οι δύο γονείς, νέα ερωτήματα και προβληματισμός εγείρονται στους γιατρούς που εμπλέκονται στην υπόθεση, περιπλέκοντας το μυστήριο γύρω από την πρωτοφανή τραγωδία. Πρόκειται για μία σειρά από περίεργες συμπτώσεις και ιατρικά ανεξήγητα περιστατικά, σύμφωνα με τη Real News.
Τα «αόρατα» συμπτώματα
Η Τζωρτζίνα μέχρι και τα 9 της χρόνια ήταν ένα υγιές παιδί. Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2021, όταν σύμφωνα με την οικογένειά της, εμφάνισε νευρολογικά προβλήματα. Στην πρόσφατη συνέντευξή της η μητέρα έκανε λόγο για σπασμούς. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πατρών. Η μητέρα επικαλείτο διάφορα συμπτώματα τα οποία -σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς- δεν τα διαπίστωσε κανείς άλλος στο νοσοκομείο.
Δεν είχε καρδιολογικό πρόβλημα
Στο σημείο αυτό προκύπτει το δεύτερο κατά σειρά ερώτημα, καθώς μέχρι και σήμερα οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να δώσουν απάντηση στο τι οδήγησε σε αυτήν την εξέλιξη. Μετά την ανακοπή η Τζωρτζίνα διακομίστηκε στη ΜΕΘ παίδων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Έμεινε πολλή ώρα χωρίς οξυγόνο, εμφάνισε υποξική εγκεφαλοπάθεια με μη αναστρέψιμα νευρολογικά προβλήματα. Έμεινε για περίπου ένα μήνα στη ΜΕΘ και στη συνέχεια οι θεράποντες ιατροί την παρέπεμψαν στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, στην Αθήνα. Ο Γιάννης Παπαγιάννης, διευθυντής της καρδιολογικής Παίδων δήλωσε ότι η εξέταση στο παιδί δεν είχε δείξει κάποιο πρόβλημα αρρυθμιών, ούτε κάποια σχετικά σύνδρομα, ενώ δεν υπήρξε σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες νοσηλεία παιδιού στη ΜΕΘ στο εν λόγω νοσοκομείο, όπως ανέφεραν κατά την πρόσφατη συνέντευξή τους οι γονείς.
«Η καλύτερη φροντίδα»
«Η μικρή είχε την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα που θα μπορούσε να έχει. Εάν γινόταν κάποιο καρδιολογικό επεισόδιο, ξανά, τα συστήματα ήταν έτοιμα να το προστατεύσουν», ανέφερε γιατρός στη Real News και υπογράμμισε ότι «η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε σε τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία και κανείς δεν μπόρεσε να εντοπίσει πρόβλημα με την καρδιά της».
Κλινικός έλεγχος
Ένα τέταρτο σημείο που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι ότι πριν μεταβεί η μικρή Τζωρτζίνα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και κατέληξε, είχε νοσηλευτεί για τελευταία φορά στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με τη μητέρα για ακόμα μία φορά να επικαλείται τα «αόρατα» σύμφωνα με τους γιατρούς συμπτώματα. Ο ιατρικός και κλινικός έλεγχος βγήκε και πάλι αρνητικός.
Ο απινιδωτής
Μετά από αυτό, οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Εκεί νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο όπου και κατέληξε, με την αιτία θανάτου να παραμένει αδιευκρίνιστη. Μετά την κατάληξη της Τζωρτζίνας, στο νοσοκομείο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και κλήθηκε ακόμη και η εταιρεία που είχε βάλει τον απινιδωτή για να ελέγξει αν λειτουργούσε σωστά. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα αίτια θανάτου της, ενώ δεν κατάφερε και αυτός με τη σειρά του να τα διαλευκάνει.
Πηγή: Real News