ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Σε δομές υγείας της Βοιωτίας(φωτο)

Στα πλαίσια πανελλαδικής δράσης του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κλιμάκια της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας μαζί με τις Τοπικές Οργανώσεις και το βουλευτή του νομού κ. Μουλκιώτη προχώρησαν σε επισκέψεις σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία του νομού.

Αναλυτικότερα πραγματοποιήθηκαν οι εξής επισκέψεις:

  • 18/10: Περιφερειακό Ιατρείο Ορχομενού
  • 21/10: Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου
  • 25/10: Νοσοκομείο Θηβών. Συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και με το Σύλλογο Εργαζομένων.
  • 26/10: Κέντρο Υγείας Αλιάρτου
  • 27/10: Κέντρο Υγείας Διστόμου

Το βασικό εύρημα που προέκυψε από όλες τις παραπάνω συναντήσεις είναι η υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Απαιτούνται άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών και τη σωστή λειτουργία των Μονάδων. Παράλληλα ο εξοπλισμός χρειάζεται “σωστή” συντήρηση και αναβάθμιση, ενώ και οι κτιριακές εγκαταστάσεις χρειάζονται βελτιώσεις. Τέλος ενίσχυση χρειάζεται και το ΕΚΑΒ καθώς αδυνατεί αυτή τη στιγμή να καλύψει τις ανάγκες του νομού μας.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι σταθερά προσανατολισμένο στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας κάτι που ανέφερε και ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης σε εκδήλωση που έγινε στις 24/10 στο Caravel σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Παρουσιάστηκαν 8 μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση και αναγέννηση του ΕΣΥ με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι το black out που συνέβη στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς χρήζει άμεσης διερεύνησης και είναι πλήρως καταδικαστέο. Δεν νοείται το 2022 να ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία και να μεταφέρονται ασθενείς για αιμοκάθαρση σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Οι πολίτες απαιτούν άμεσα απαντήσεις και ενέργειες για την πρόληψη παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον.

Σχετικά