Το Εργατικό Κέντρο Θήβας για τη φωτιά σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα

Το πρωί της Τρίτης 4-7-2023 εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας χημικών προϊόντων στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της, αλλά τα τοξικά αέρια που δημιουργήθηκαν από την καύση των χημικών ουσιών έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής. Γι’ αυτό το λόγο στάλθηκε μήνυμα από το 112 για να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας ζητά την άμεση διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις στην περιοχή για την τοξική ρύπανση που προκλήθηκε.

Επειδή στην περιοχή λειτουργούν πολλές χημικές βιομηχανίες καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο, την Περιφέρεια, τον Δήμο, το ΤΕΑΥΕ και την Πυροσβεστική να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστωθεί αν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις επιχειρήσεις, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά που θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής και θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Παράλληλα θα πρέπει να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και οι θέσεις εργασίας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Σχετικά