Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο που προσάραξε σε αβαθή στη Λάρυμνα

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λάρυμνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την προσάραξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Κόμορος, με δεκαπέντε αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, σε αβαθή του Όρμου Λάρυμνας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ρυμουλκό σκάφος προς παροχή συνδρομής. Στη συνέχεια διενεργήθηκε αυτοψία των υφάλων του πλοίου από καταδυτικό συνεργείο, όπου δεν διαπιστώθηκε κάποιο ρήγμα ενώ τέθηκαν σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας αντιρρυπαντικά μέσα.

Το φορτηγό πλοίο ήταν κενό φορτίου και είχε αποπλεύσει από Τουρκία. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι τη διαπίστωση διατήρησης της κλάσης-αξιοπλοΐας και της διεκπεραίωσης των διαδικασιών ρυμούλκησης του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την ασφαλή πρόσδεση του.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, πραγματοποιήθηκε η αποκόλληση του με τη συνδρομή του ρυμουλκού «ΧΡΗΣΤΟΣ XVII» Ν.Π. 2987, από αβαθή του όρμου Λάρυμνας και στη συνέχεια προσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Γ.Μ.Μ.Α.Ε. Λάρκο Λάρυμνας.

Ακολούθησε αυτοψία των υφάλων από καταδυτικό συνεργείο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν υφίσταται κάποιο ρήγμα.

Από τη Λιμενική Αρχή Λάρυμνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του φορτηγού, για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (Πρόκληση Ναυαγίου).

Σχετικά