Mήνυμα-Κάλεσμα σε συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο από το Εργατικό Κέντρο Θήβας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

Φέτος συμπληρώνεται μισός αιώνας από την εξέγερση των φοιτητών, τον Νοέμβριο του 1973 ενάντια στη χούντα. Μια εξέγερση που γκρέμισε τη δικτατορία των συνταγμα-ταρχών, διαμόρφωσε τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας (κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά κ.λπ.) και επέδρασε στις παγκόσμιες εξελίξεις εκείνης της εποχής. Πα-ράλληλα το Πολυτεχνείο είναι καταγεγραμμένο στη συνείδηση του λαού ταυτόχρονα ως σύμβολο αγώνα και ως κίνημα αμφισβήτησης της εξάρτησης της χώρας από ξένα συμφέ-ροντα, υπεράσπισης της λαϊκής κυριαρχίας και κατάργησης της κοινωνικής εκμετάλλευσης.

50 χρόνια μετά τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστι-κούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
Στις μέρες μας ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός στενάζει από τη λαίλαπα της λιτότητας και του πολέμου, που την τελευταία δωδεκαετία δοκιμάζεται από μια βάρβαρη, αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους και που α-φήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των βιομηχάνων, το εργατικό λα-ϊκό και φοιτητικό κίνημα καλείται να βαδίσει το δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης για:

• ΨΩΜΙ, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, της κατάργησης του οχτάωρου, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του εργασιακού με-σαίωνα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ σύμφωνα με τις επιταγές της Ευ-ρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.
• ΠΑΙΔΕΙΑ, ενάντια στην υποβάθμιση και διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας μέσα από την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της παιδείας με ταξικούς φραγμούς για την σπουδάζουσα νεολαία.
• ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ενάντια στην πολιτική της κρατικής καταστολής/βίας και τρομοκρατίας, των υποκλοπών, των απαγορεύσεων και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμά-των και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενάντια στην ποινικοποίηση της απεργίας, των διαδηλώσεων και το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης.
• ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καθώς και την εμπλοκή μας στους πολεμικούς τους σχεδιασμούς που μας οδηγούν σε άκρως επικίνδυνα πολεμικά μονοπάτια, για μια Ελλάδα ειρηνική και ανεξάρτητη, με τον λαό αφέντη στον τόπο του.

Συμπερασματικά ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου ως σύμβολο αντίστασης και ανατροπής, για μια ακόμη φορά μας έδειξε πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Μπορεί και πρέπει να παραμερίσει την λογική του συμβιβασμού και της υποταγής. Μπορεί και πρέπει να πάρει την υπόθεση των αγώνων στα χέρια του. Μας δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με το βάρβαρο σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή. Μας δείχνει τη δύναμη του ορ-γανωμένου κινήματος και μας διδάσκει, ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέ-ναντι στους αγώνες του λαού.
Τέλος η δικαίωση των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, περνά μέσα από τους δικούς μας αγώνες για τη διασφάλιση της Δημοκρατίας, αξιοπρεπούς διαβίωσης των λαϊκών στρωμάτων, σταθερή δουλειά για όλους με ασφαλείς συνθήκες, ελεύθερη συνδικαλι-στική δράση, κράτος πρόνοιας με δωρεάν εκπαίδευση και υγεία σε όλους, πιο δίκαι-η/δημοκρατική ελεύθερη κοινωνία χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας συνεχίζοντας τον αγώνα για τα ιδανικά της Δη-μοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, τιμώντας και συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις, θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο της πλατείας του Αγίου Γεωργίου στη Θήβα καλώντας όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ Ε.Κ.ΘΗΒΑΣ ΣΤΙΣ 17:45 ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΣΤΙΣ 18:00

ΤΟ Δ.Σ.

Σχετικά