Ενάντια στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους το Ισραήλ – «Καταστροφή» η επίθεση στη Ράφα, λένε οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ λένε ότι “υπό τις παρούσες συνθήκες”, χωρίς κανένα σχέδιο για την προστασία των αμάχων που είναι στοιβαγμένοι στη Ράφα, μια ισραηλινή επίθεση στη νότια πόλη της Γάζας θα ήταν “καταστροφή”

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να αντιτίθεται στη μονομερή αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους», καθώς θα αποτελούσε «τεράστια επιβράβευση της πρωτοφανούς τρομοκρατίας».

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισβάλλουν στο νοσοκομείο Nasser στη Χαν Γιουνίς μετά από εβδομάδες πολιορκίας του ιατρικού κέντρου σε αυτό που οι τοπικές αρχές αποκάλεσαν άλλο ένα «έγκλημα πολέμου» κατά των Παλαιστινίων.

Οι ΗΠΑ λένε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες», χωρίς κανένα σχέδιο για την προστασία των αμάχων που είναι στοιβαγμένοι στη Ράφα, μια ισραηλινή επίθεση στη νότια πόλη της Γάζας θα ήταν «καταστροφή».

Από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 28.663 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 68.395 από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου υπό την ηγεσία της Χαμάς ανέρχεται σε 1.139.

Σχετικά