Δημοπρατείται το σημαντικό έργο του ταχυδιυλιστηρίου Δεσφίνας

Ένα σημαντικό έργο ύδρευσης για τη Δεσφίνα αλλά και τις γύρω περιοχές, αυτό της αναβάθμισης του ταχυδιυλιστηρίου, περνά στο στάδιο της δημοπράτησης, καθώς στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, εγκρίθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις αυτής.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση του ταχυδιυλιστηρίου Δεσφίνας», έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, με το ποσό των 500.000 ευρώ, στο «ΤΠΑ υποδομών και μεταφορών 2021-25» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη υποδομών και προστασία περιβάλλοντος (μικρά φράγματα, αρδευτικά δίκτυα, ύδρευση-αποχέτευση, αντιπλημμυρικά κλπ».


Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δελφών, ενώ κύριος αυτού είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δ. Δελφών. Στόχος, με την υλοποίησή του, είναι η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης της Δεσφίνας και των γύρω περιοχών, η διασφάλιση της ποιότητας του νερού, η ενεργειακή αναβάθμιση του διυλιστηρίου και η δραστική μείωση των βλαβών.

Υπενθυμίζεται ότι, το εν λόγω έργο ανήκε στα αντισταθμιστικά που είχε εξασφαλίσει ο Δήμος Δελφών, επί θητείας Αθανάσιου Παναγιωτόπουλου, το 2017, κατόπιν συμφωνίας με την ΕΥΔΑΠ Παγίων και την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου.

Σχετικά