ΟΧΙ στην επίταξη των ιδιωτών γιατρών από τον Ιατρικό Σύλλογο Λιβαδειάς

Συντάχθηκε με τα Δ.Σ. του ΠΙΣ και της ολομέλειας των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς συντάσσεται με τον ΠΙΣ και την Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων που αποφάσισαν κινητοποιήσεις και ζητούν άμεση απόσυρση του άρθρου 65 του Νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία.

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς στην σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του συντάσσεται με το Δ.Σ του ΠΙΣ και την Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που αποφάσισαν κινητοποιήσεις την Παρασκευή 26 και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Στόχος να αποσυρθεί το άρθρο 65 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία που προβλέπει κυρώσεις, για τους ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν άγονες θέσεις, σε δημόσιες δομές υγείας.

Είναι γνωστό στην ελληνική κοινωνία πως τα κενά δεν προέκυψαν ούτε αναίτια, ούτε αιφνιδιαστικά.

Προέκυψαν εξαιτίας της απαξίωσης του ΕΣΥ και της ασυνέπειας του ίδιου του Υπουργείου Υγείας να θεσμοθετήσει τα κίνητρα, για τις άγονες και προβληματικές περιοχές

Αποτελούν συνέπεια της άρνησης της πολιτείας να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου που επιτάσσουν την αποκατάσταση στους μισθούς των γιατρών ΕΣΥ στα προ μνημονίων επίπεδα

Προέκυψαν από τις μηδαμινές προκηρύξεις θέσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια τα κενά ξεπερνούν τις 6000 και οι κρίσεις γίνονται με τεράστιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Είναι προφανές πως το Υπουργείο Υγείας, με την επονείδιστη ρύθμιση που εισάγει προς ψήφιση, ομολογεί την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αποπειράται να συγκαλύψει τη δική του ανικανότητα, χρησιμοποιώντας μεθόδους που προσιδιάζουν μόνον σε αυταρχικά καθεστώτα.

Με εμβαλωματικές μεθόδους και επιστρατεύσεις ιδιωτών ιατρών, δεν χτίζεις δημόσια υγεία. Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός, ουσιαστική οικονομική ενίσχυση του συστήματος, επαγγελματικά κίνητρα, για την κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας, με συναίνεση από τον ιατρικό κόσμο, προκειμένου να δομηθεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, κύρια για τους νέους γιατρούς που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία αλλά αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο, δίκαιο και αποδοτικό σύστημα υγείας.

Για το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΡΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                      ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σχετικά