Στις λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι. Ν. του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου ο Μητροπολίτης Γεώργιος

55η Επέτειος Εγκαινίων Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας, για την 55η επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Προσκυνήματος, και της συμπληρώσεως εκατόν ετών παρουσίας του ιερού και αφθάρτου λειψάνου του Οσίου Ιωάννου στην Εύβοια

Στον Εσπερινό που τελέστηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωροθέου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου.

Το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε την Ιερά Αγρυπνία στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και συλλειτούργησαν οι ως άνω Αρχιερείς, συμπροσευχομένου του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού και αφθάρτου σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί.

Κατά την επιστροφή από το Προκόπι Ευβοίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη, όπου και προσκύνησε, καθώς και το Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών.

Επίσης, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην έναρξη και απηύθυνε χαιρετισμό στο Διεθνές Αρχαιολογικό Συμπόσιο «Μινύες έως τα πέρατα του κόσμου» που διοργάνωσε ο Δήμος Ορχομενού στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

Πηγή:.imtl.gr

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο