Υπόθεση παράνομης διακίνησης και εργασίας μεταναστών στο Λεοντάρι

Αλλοδαποί, προς το παρόν σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθησαν από τις αστυνομικές αρχές μετά από ευρεία επιχείρηση με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης και εργασίας, παράνομων μεταναστών, στο Λεοντάρι Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Κανείς στο χωριό δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό καθώς η επιχείρηση έγινε με άκρα μυστικότητα παρουσία  εισαγγελέα, αστυνομικών και υγειονομικών υπηρεσιών.

Τα στόματα μένουν κλειστά ωστόσο αρκετοί κάτοικοι  υποστηρίζουν ότι δεν αιφνιδιάστηκαν από την είδηση και την εξέλιξη καθώς έβλεπαν ύποπτες κινήσεις με πολυτελή οχήματα τύπου βαν που εισέρχονταν στο παλιό μαντρί, κατοικία αλλοδαπών  εργατών γης.

Αγρότες της περιοχής που απασχολούσαν αλλοδαπούς εργάτες στη δούλεψή τους, μιλούν για πιέσεις που δέχονταν για τα μεροκάματα των εργατών.

Στην αυτοψία του σταρ στο χώρο, οι εικόνες περιγραφούν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών καθώς δεν τηρούνταν ούτε οι στοιχειώδεις υγειονομικές διατάξεις.

Η βρώμα και ή δυσωδία που δεν αποτελεί στοιχείο της εικόνας ενισχύουν για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στις παλιές εγκαταστάσεις της κτηνοτροφικής μονάδας μέχρι σήμερα ζούσαν άνθρωποι.

Ένα παλιό γραφείο στην αυλή και μία καρότσα παλιού ψυγείου έχει μετατραπεί σε δωμάτιο που καταδεικνύει και το στοιχείο της ιεραρχίας μεταξύ των αλλοδαπών που ζούσαν στην παλιά κτηνοτροφική μονάδα.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στα κρατητήρια της ΑΔ Βοιωτίας ενώ η προανάκριση από το τμήμα ασφαλείας Λιβαδειάς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή:tvstar.gr

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο