Μήνυμα αλληλεγγύης από τη Λιβαδειά στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης

Μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης που δοκιμάζονται σκληρά από τη γενικευμένη επίθεση του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ με τις πλάτες των συμμάχων του ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, επίθεσης που πλήττει και τον ισραηλινό λαό, έστειλε απόψε ο λαός της Λιβαδειάς, από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μετά από το κάλεσμα της ΚΟ του ΚΚΕ.

Στην συγκέντρωση μίλησε η γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ Λιάνα Καραβασίλη, η οποία είπε πως «η αναμενόμενη πυραυλική επίθεση του Ιράν ως αντίποινα στο Ισραήλ συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση σε κατεύθυνση γενίκευσης του πολέμου, που θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν, μέσα σε έναν φαύλο κύκλο ανταπαντήσεων».

Τόνισε πως «το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει από καιρό ότι η εγκληματική δράση του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και την ενεργό συμμετοχή και της Ελληνικής Κυβέρνησης, διαμορφώνει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, πυροδοτεί την όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο της περιοχής, των ενεργειακών και εμπορικών διαδρομών και οδηγεί σε ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, με θύματα τους λαούς» κι ότι «η κυβέρνηση δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο υποστηρίζοντας τον κατακτητή των παλαιστινιακών εδαφών, που βομβαρδίζει και εισβάλλει στο έδαφος του ανεξάρτητου κράτους του Λιβάνου, ματώνοντας τους λαούς της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και καθιστώντας στόχο αντιποίνων τον ελληνικό λαό».

Στη συνέχεια της ομιλίας της στηλίτευσε τη στάση των ΜΜΕ που σε συγχορδία μεταδίδουν ό,τι τους πλασάρει η ισραηλινή κι αμερικάνικη πρεσβεία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όπως φαίνεται, έπιασαν τόπο τα σεμινάρια για δημοσιογράφους που διοργανώνουν κατά καιρούς και στη χώρα μας το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ».

Μίλησε για τα συμφέροντα που ρυθμίζουν τα «ελατήρια» της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών πολέμων τόσο στην Ουκρανία όσο και τη Μέση Ανατολή και τα οποία κερδίζουν και από τον πόλεμο και από την «ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο». «Θέλουν και τη χώρα μας, στα πλαίσια των λεγόμενων «συμμαχικών υποχρεώσεων», να εμπλακεί βαθύτερα στους πολέμους. Δεν τους φτάνει που δίνουμε 500 χιλιάδες ευρώ καθημερινά για τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, χρήματα που λείπουν από τη δημόσια Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, το εργατικό-λαϊκό εισόδημα» τόνισε.

Αναφέρθηκε στο κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία, ώστε να δυναμώσουν η συζήτηση και η οργάνωση, η μαχητική λαϊκή παρέμβαση με σύνθημα «Από το σύστημα της αδικίας και των πολέμων υπάρχει διέξοδος! Με το ΚΚΕ στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, για τον Σοσιαλισμό». Να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης η πραγματική διέξοδος για τον λαό, ο δρόμος για να ζήσει όπως του αξίζει στον 21ο αιώνα: Η ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας, με τον λαό πρωταγωνιστή στην εξουσία και στην οργάνωση της οικονομίας, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια, ανταγωνισμούς.

Έκλεισε λέγοντας πως «ως ΚΚΕ στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, στην πρώτη γραμμή των εργατικών – λαϊκών αγώνων, των αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων, σε αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική, για την αντεπίθεση και την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, πιστεύοντας στην κοινή πάλη των λαών, στη δύναμή τους να συγκρουστούν με τις αστικές τάξεις και τις συμμαχίες τους, να μη γίνουν «κρέας για τα κανόνια τους», να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Να γίνουν πολύ περισσότεροι όσοι αναγνωρίζουν στην πολιτική θωράκισης της κερδοφορίας των ομίλων τον μεγάλο ένοχο για τα βάσανα του λαού. Να γίνουν πολύ περισσότεροι όσοι παίρνουν «διαζύγιο» με την αναμονή, με την αναζήτηση «σωτήρων» και τη χρεοκοπημένη σοσιαλδημοκρατία, όσοι αναγνωρίζουν ότι αν κάτι πρέπει να δυναμώσει είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση: Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, η ανασύνταξή του, η σύγκρουση με την κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου και την ΕΕ».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης της Λιβαδειάς.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο