Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις και Εκπαίδευση Μαθητών σε Οδική Ασφάλεια συζήτησαν ο Γιώργος Αραπίτσας και ο διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς

Συνάντηση του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργου Αραπίτσα, με τον Διευθυντή Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, για Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις και Εκπαίδευση Μαθητών σε Οδικής Ασφάλειας και  Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς, προχωρά σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην έδρα του Δήμου, την Αλίαρτο, καθώς και στην ενίσχυση της κυκλοφοριακής εκπαίδευσης στους μαθητές των σχολείων του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων και του Διευθυντή του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, με στόχο την έναρξη συνεργασίας για την υλοποίηση των αναγκαίων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Οι ενέργειες αυτές θα αφορούν τη βελτίωση της ασφάλειας και τη διευκόλυνση της κίνησης εντός του αστικού ιστού της Αλιάρτου και  σε όποιες  Δημοτικές Κοινότητες απαιτείται,  με έμφαση σε ευαίσθητες περιοχές όπως σχολεία, πάρκα και πολυσύχναστες οδούς.

Επιπλέον, ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, δρομολογείται η έναρξη μαθημάτων οδικής  ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Τα μαθήματα αυτά θα διεξάγονται στο υπάρχον πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς.

Η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την Τροχαία και τις εκπαιδευτικές μονάδες, επιδιώκει να καλλιεργήσει κουλτούρα οδικής ασφάλειας από τις νεαρές ηλικίες, προσφέροντας στους μαθητές πολύτιμες γνώσεις που θα τους συντροφεύουν στην καθημερινότητά τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου και πιο λειτουργικού περιβάλλοντος για όλους.

                                                                                 Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

                                                                                                Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο