Την αναιτιολόγητη απόλυση εργαζόμενου στην φαρμακοποθήκη Λιβαδειάς καταγγέλει το Εργατικό Κέντρο

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  –   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ  ΣΤΟΝ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ   ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  (ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ)

   Με μια άνευ προηγουμένου απόφαση το προεδρείο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λιβαδειάς (ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ) απολύει έναν συνάδελφο με την αιτιολογία  ότι η Φαρμακαποθήκη Λιβαδειάς κάνει περικοπές προσωπικού γιατί «δεν τα βγάζει πέρα».

   Η πρόφαση ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και θα σωθεί η επιχείρηση  από τα 700€ που αμείβεται ο εργαζόμενος, είναι απαράδεκτη όταν γνωρίζουμε πολύ καλά την εκτόξευση τιμών των φαρμάκων.

  Όταν προέκυψε το ζήτημα της απόλυσης, ο Πρόεδρος του Εργατικό Κέντρου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Φαρμακαποθήκης, ζήτησε συνάντηση, η οποία ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί.

  Κάθε αναιτιολόγητη απόλυση προκαλεί οργή στους εργαζόμενους, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ξεπερνάει  κάθε προηγούμενο, φτάνοντας πλέον το όριο της απάνθρωπης μεταχείρισης ενός εργαζόμενου και μάλιστα ΑΜΕΑ.

   Ουσιαστικά  όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα που στάλθηκε στα μέλη του Συνεταιρισμού φαρμάκου Λιβαδειάς, η απόλυση του συναδέλφου αποφασίστηκε «με ανάταση των χεριών των παρόντων μελών». Με λίγα λόγια κάποιοι σήκωσαν τα χέρια, ίσως και όχι η πλειοψηφία , και αποφάσισαν για την ζωή ενός νέου ανθρώπου.

  Για να κάνουν «συνένοχους» και τους υπόλοιπους φαρμακοποιούς – μέλη του Συνεταιρισμού, τους καλούν σε ΕΚΤΑΚΤΗ Γενική Συνέλευση για «ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ».

  Με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, στέλνουν ψηφοδέλτια με ΝΑΙ και ΟΧΙ, ενημερωτικά σημειώματα με ευαίσθητα προσωπικά  δεδομένα του συναδέλφου, παίρνουν τηλέφωνα  πιέζοντας  για το «πολυπόθητο» ΝΑΙ  στην απόλυση. 

  Τονίζουμε ότι στον εργαζόμενο μέχρι την ημέρα που του είπαν απλά να φύγει, η  Διεύθυνση δεν έκανε κάποιου είδους παρατήρηση ή επίπληξη, ούτε έδωσε κάποια οδηγία για να διορθώσει κάποιο δικό του τυχόν λάθος.

  Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε κανένα απολύτως θέμα με τους φαρμακοποιούς της πόλης μας, που μαζί με τους εργαζόμενους της υγείας στέκονται δίπλα μας με ευαισθησία στα προβλήματα υγείας.

 Τους ζητάμε να μην προχωρήσουν στην άδικη και καταχρηστική απόλυση του εργαζόμενου.

Απαιτούμε  εδώ και τώρα το προεδρείο της ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗΣ να πάρει πίσω την απόλυση   του εργαζόμενου.

Καλούμε σε συντονισμό τα μέλη μας για κινητοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 και ώρα 5 το απόγευμα έξω από την ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.  

                                                   Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η     ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                   ΤΑΤΣΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο