Νέο βίντεο από την εξόντωση του Σινουάρ – Η στιγμή που ισραηλινό άρμα μάχης άνοιξε πυρ

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έδωσαν και νέο βίντεο στη δημοσιότητα υποστηρίζοντας ότι η αντίστροφη μέτρηση για την εξόντωση του αρχηγού της Χαμάς, ήταν στις 10 το πρωί της 16ης Οκτωβρίου 2024, όταν εντοπίστηκαν «ύποπτες κινήσεις ατόμων σε ημιερειπωμένο κτίριο» και στρατιώτης από τα Ιπτάμενα «Λιοντάρια», όπως αποκαλείται το 450 Τάγμα Πεζικκού ζήτησε από τον διοικητή του εντολή να ανοίξουν πυρ.

Στο βίντεο φαίνεται τεθωρακισμένο άρμα μάχης τύπου Merkava, να εκτοξεύει βολή, ενώ στρατιώτες πραγματοποιούν έφοδο και «τυχαία έρχονται αντιμέτωποι με τον υπ’ αριθμόν 1 στόχο», Γιαχία Σινουάρ. Τα αναγνωριστικά drone που ακολούθησαν έδειξαν τουλάχιστον τρεις «στόχους» να απομακρύνονται από το κτίριο που ανατινάχτηκε.

Για μία ακόμη φορά οι ισραηλινές δυνάμεις παρουσίασαν τους στρατιώτες ανυποψίαστους ότι είχαν εξοντώσει τον Γιαχία Σινουάρ, μέχρι που drone αναγνώρισης κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του .

Η περιοχή προσδιορίζεται ως η Ταλ αλ Σουλτάν της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας όπου οι δυνάμεις είχαν εντολή να καταστρέψουν σήραγγες και εχθρικές θέσεις.
ΙDF και Σιν Μπετ: Από τον Μάιο σε σήραγγες ο Σινουάρ

Ο στρατός είχε πληροφορίες ότι ο Σινουάρ βρισκόταν στη Ράφα λόγω ευρημάτων DNA, τα οποία συλλέχθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες στο υπόγειο συγκρότημα όπου διέμενε, σε απόσταση μόλις μερικών εκατοντάδων μέτρων από το τούνελ όπου δολοφονήθηκαν οι έξι Ισραηλινοί όμηροι τον Αύγουστο.

Οι IDF πιστεύουν ότι ο ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης είχε αρχικά οδηγηθεί από τη Χαν Γιουνίς στη Ράφα λόγω της στρατιωτικής πίεσης των Ισραηλινών που τον ανάγκασε να μετακινείται σε άλλες τοποθεσίες, παραμένοντας κάτω από το έδαφος, ενδεχομένως έως και το 90% του χρόνου του.

Ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ προσπαθούσε πιθανότατα να φτάσει στην περιοχή Αλ Μαουάσι δίπλα στη Μεσόγειο Θάλασσα στη νοτιοανατολική Λωρίδα της Γάζας.

Μετά το θάνατό του, οι δυνάμεις των IDF εντόπισαν επίσης 40.000 σέκελ (10.780 δολάρια) στο σώμα του Σινουάρ.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο