Κοινό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά δώρων στο Δημόσιο

Επαναφορά δώρων στον Δημόσιο τομέα, ήτοι ο 13ος και 14ος μισθός βρίσκεται στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ, ως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρός του, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ.

Ενδεικτικώς, ο κ. Ανδρουλάκης, είπε πως: “Έχοντας το βλέμμα και στις οικονομικές δυνατότητες της χώρας, δεσμευόμαστε ότι θα πάρουμε πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει επαναφορά σταδιακά με αφετηρία τον 13ο μισθό”.

Δεσμεύτηκε κοινώς σε πρόταση που θα επιστρέφει σταδιακά στο Δημόσιο τα δώρα “Χριστουγέννων” και “Πάσχα- Επίδομα Διακοπών”, εκκινώντας από το πρώτο.

“Θα είμαστε στο πλευρό σας γιατί για εμάς πάνω απ’ όλα είναι να υπάρχει ένας ισχυρός δημόσιος τομέας που θα λειτουργεί εύρυθμα και πάντα στην υπηρεσία του πολίτη”, το μήνυμα, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην ΑΔΕΔΥ.

Είχε προηγηθεί ανάλογη πρωτοβουλία από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο, τη Δευτέρα. Το κόμμα, κατέθεσε ήδη τροπολογία για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, όπερ και υπενθύμισε ο κ. Φάμελλος, ο οποίος επίσης συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με Εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ:

“Εφόσον η χώρα μας βγήκε από τα μνημόνια και έχει πλέον έναν καθαρό οικονομικό και δημοσιονομικό διάδρομο, θα πρέπει να αναστέλλονται σταδιακά οι μνημονιακές ρυθμίσεις και να αποκαθίσταται η δικαιοσύνη”. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει γνώση όλων των παραμέτρων των δημοσιονομικών χαρακτηριστικών της τροπολογίας και πως αυτή μπορεί να γίνει εφαρμόσιμη άμεσα”.

Πιο επιφυλακτικό το ΠΑΣΟΚ στην εξαγγελία του ( σταδιακή επαναφορά) πιο προωθημένος ο ΣΥΡΙΖΑ, ( άμεσα εφαρμόσιμη η επιστροφή και των δυο μισθών), στην ουσία της όμως, η κατεύθυνση των δυο κομμάτων, είναι η ίδια.
Τζαρτζαρίσματα

Για την ώρα, σταματούν εδώ οι “συγκλίσεις” των δυο προοδευτικών κομμάτων. Και τούτο γιατί υπάρχει δυστοκία και τζαρτζαρίσματα για τοδέον γενέσθαι στην υπόθεση διερεύνησης των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χθες, πρόταση για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόδηλο από δηλώσεις στελεχών του ότι θα υπερψηφίσει μεν αλλά με μισή καρδιά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ενώ στην Κουμουνδούρου, είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι με την κωλυσιεργία της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην Κυβέρνηση γενικώς, τον Κ. Μητσοτάκη ειδικώς, μετά τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

“Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις, άξιες προκαταρκτικής διερεύνησης, ότι ο καθ’ ου η παρούσα πρόταση κ. Χρήστος Τριαντόπουλος τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3.3.2023 και 6.3.2023 με την ιδιότητα του μέλους της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ”, αναφέρει επακριβώς η πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η πρόταση αυτή είναι βοηθητική για τον Κ. Μητσοτάκη.

Η Όλγα Γεροβασίλη, εξήγησε απερίφραστα χθες σε συνέντευξή της, σε τι συνίσταται η διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση της προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ:

*Η Προανακριτική αν κάποιον τον αθωώσει ή δεν τον αθωώσει αλλά είναι για πλημμέλημα, προφανώς δε βοηθάει στη διαλεύκανση της αλήθειας

*Εμείς το αντίθετο κάναμε, θέλαμε να προχωρήσει η έρευνα, να έρθουν και άλλα στοιχεία για να μπορέσουν να ενισχυθούν οι κατηγορίες, γιατί θέλουμε να λάμψει η αλήθεια και να πάνε στο φυσικό δικαστή αυτοί οι οποίοι πραγματικά ευθύνονται και να αποδοθεί η δικαιοσύνη

*Το αδίκημα παράβασης καθήκοντος είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αυτή είναι η ένστασή μας στην Προανακριτική ΠΑΣΟΚ.

*Ρώτησα το ΠΑΣΟΚ γιατί χρειάζεστε να περιμένετε τα πορίσματα για να κάνουμε την πρόταση δυσπιστίας που είναι πολιτική συζήτηση και επισπεύδετε μια πρόταση προανακριτικής που εκεί κι αν χρειάζονται τα στοιχεία επειδή πρόκειται για πιθανή διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο