Τραγικό δυστύχημα στη Βραζιλία με 16 νεκρούς

Μεταξύ τους και τέσσερα παιδιά – Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στη βορειοανατολική Βραζιλία, όταν λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές βγήκε από την πορεία του και ανετράπη, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες (3/2) σε αγροτική περιοχή της πολιτείας Αλαγκόας. Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 60 άτομα, εξετράπη σε στροφή του δρόμου, με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Πολλοί επιβάτες εκτινάχθηκαν εκτός του οχήματος, ενώ άλλοι εγκλωβίστηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν επτά γυναίκες, πέντε άνδρες και τέσσερα παιδιά. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, με τους αρμόδιους να χαρακτηρίζουν την υπόθεση «ιδιαίτερα περίπλοκη».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το λεωφορείο επέστρεφε από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Καντελάρια, ένα μεγάλο προσκύνημα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, στην πολιτεία Σεαρά και συγκεντρώνει χιλιάδες πιστούς. Οι τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, όπου παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ο κυβερνήτης της Αλαγκόας, Πάουλο Ντάντας, κήρυξε τριήμερο πένθος, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, στις οικογένειες των θυμάτων. Σε ανάρτησή του ανέφερε: «Στέκομαι με αλληλεγγύη δίπλα στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων σε αυτή τη στιγμή ανείπωτης οδύνης».

Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν διαχρονικό πρόβλημα στη Βραζιλία. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2025, 17 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοιο δυστύχημα με λεωφορείο στην πολιτεία Περναμπούκο.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο