Υπό έλεγχο η φωτιά στους Τσουκαλάδες Λιβαδειάς-“Καίνε” τα ερωτήματα για τα αίτια και το γιγαντιαίο φωτοβολταϊκό

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 25 Αυγούστου στην περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Τσουκαλάδων και Αγίου Βλασίου, κοντά στη Λιβαδειά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16:45 σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές επίγειες δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες, επιχειρώντας να περιορίσουν την εξάπλωση του μετώπου και να αποτρέψουν πιθανές αναζωπυρώσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη μπήκαν εκ νέου και εναέρια μέσα, ενώ στην περιοχή παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά άφησε πίσω της μεγάλη καμένη έκταση, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν στα διάσπαρτα σημεία που παρέμεναν ενεργά και στον αποκλεισμό του κινδύνου αναζωπύρωσης.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η εξέλιξη της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να σταλούν μηνύματα μέσω του 112, μεταξύ άλλων και για την απομάκρυνση πολιτών από την ευρύτερη περιοχή των Τσουκαλάδων προς τη Λιβαδειά.

«Μιλούν» για εμπρησμό οι κάτοικοι

Την ίδια ώρα, στην τοπική κοινωνία έχουν ήδη αρχίσει να διατυπώνονται σοβαρά ερωτήματα για τα αίτια της φωτιάς. Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την εκτίμηση ότι ενδέχεται να πρόκειται για εμπρησμό, συνδέοντας το περιστατικό με τον σχεδιασμό εγκατάστασης μεγάλης έκτασης φωτοβολταϊκού έργου στην περιοχή μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Πρόκειται, ωστόσο, για ισχυρισμούς και εκτιμήσεις κατοίκων που μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς έχει αναλάβει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Φθιώτιδας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της έρευνας, καθώς η περιοχή έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας μεγάλης πυρκαγιάς, ενώ πλέον τα ερωτήματα για το πώς ξεκίνησε και αν υπήρχε ανθρώπινος παράγοντας βρίσκονται στο προσκήνιο.

πληροφορίες από tvstar.gr

Διαβάστε επίσης

Βοιωτία: Φωτιά ανάμεσα σε Τσουκαλάδες και Άγιο Βλάσιο – ήχησε το 112 για ετοιμότητα

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο