Στείρι Βοιωτίας: Στο εδώλιο και πάλι ο δολοφόνος της 32χρονης Ευσταθίας Χαρατσή

Την Τετάρτη η δίκη του δολοφόνου που σκότωσε την 32χρονη Ε.Χαρατσή στο Στείρι Βοιωτίας

Μνήμες από τη φρικτή δολοφονία που έγινε τον Ιούλιο του 2013 με θύμα την 32χρονη Ευσταθία Χαρατσή πρόκειται να ξυπνήσουν στις 12 Φεβρουαρίου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας όπου εκδικάζεται η έφεση του -καθ’ ομολογίαν- δράστη.

Αντιμέτωποι με τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της  32χρονης Ευσταθίας Χαρατσή θα βρεθούν και πάλι οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας η οποία βρήκε,  τραγικό θάνατο από το χέρι του κουνιάδου της, μπροστά στα μάτια του μόλις 2,5 ετών παιδιού της,ο οποίος, τυφλωμένος από το ερωτικό πάθος που κρατούσε κρυμμένο επί χρόνια για εκείνη,  κατακρεούργησε  την 32χρονη νύφη του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Το έγκλημα στο Στείρι Βοιωτιας έχει συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και όλη τη χώρα.

Τον Ιούλιο του 2013 ο δράστης είχε σκοτώσει με αλλεπάλληλες μαχαιριές, 45 σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση την άτυχη κοπέλα, σύζυγο του αδερφού του.

Μέσα στο σπίτι βρισκόταν ο μικρός γιος της Έφης, το ένα από τα δύο παιδιά της, μόλις δυόμιση χρονών τότε.

Πρωτόδικα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Καρπενησίου είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ασκώντας έφεση ο κατηγορούμενος ζητά από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Oι γονεις και τα αδέρφια της Έφης Χαρατσή ζητούν δικαίωση, ζητούν να παραμείνει στη φυλακή ο δράστης.

Η εκδίκαση πάντως της υπόθεσης αναβλήθηκε για μία ακόμη φορά αφού απουσίασαν οι γιατροί που έχουν εξετάσει τον κατηγορούμενο.

Αγανάκτηση και θυμός από τους συγγενείς και τους φίλους της Έφης Xαρατσή, την ώρα που οι αστυνομικοί μετέφεραν στο κτίριο του Εφετείου της Λαμίας τον άνθρωπο που την κατακρεούργησε οδηγώντας τη στο θάνατο.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν δηλώσεις των συγγενών της άτυχης Ευσταθίας έξω από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας,τον Οκτώβριο του 2018

Την έσφαξε μπροστά στα μάτια του 2,5 ετών παιδιού της

Ήταν μεσημέρι  της 8ης Ιουλίου του 2013, όταν ο δράστης είπε στη μητέρα του, με την οποία έμενε στο ίδιο σπίτι, ότι θα πήγαινε δίπλα στου αδερφού του για να πιει καφέ. Ανυποψίαστη, η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στον φονιά της, ο οποίος της είπε ότι πήγε επίσκεψη για καφέ. Εκεί της έκοψε την καρωτίδα και στη συνέχεια έβγαλε το παιδί από το σπίτι, κλείδωσε την πόρτα και αυτοτραυματίστηκε. Το παιδί γεμάτο αίματα ανέβηκε στον πάνω όροφο, στο σπίτι της γιαγιάς του, η οποία κατατρόμαξε όταν το είδε σε αυτή την κατάσταση. Αμέσως το πήρε αγκαλιά και το έπλυνε νομίζοντας πως είχε κάπου κοπεί. Όταν όμως διαπίστωσε πως το αγοράκι δεν είχε κανένα τραύμα, κατέβηκε αλαφιασμένη στο σπίτι που έμενε η 32χρονη με το σύζυγό της. Άρχισε  να χτυπάει την πόρτα σαν τρελή, αλλά δεν της άνοιγε κανείς.

Οι γείτονες που έσπευσαν έσπασαν ένα παράθυρο και κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, όπου αντίκρισαν ένα φρικιαστικό θέαμα, την άτυχη κοπέλα, μητέρα δύο αγοριών 2,5 και 10 ετών, να κείτεται στο πάτωμα νεκρή, μέσα σε λίμνη αίματος, με κομμένο τον λαιμό της, ενώ δίπλα της, επίσης μέσα στα αίματα, ψυχορραγούσε ο δράστης, ο οποίος αφού σκότωσε την 32χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο άντρας μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αφού είχε κόψει με το μαχαίρι τις φλέβες του και είχε μαχαιριές στην κοιλιά. Αν και η κατάστασή του κρινόταν εξαιρετικά σοβαρή, τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σχετικά