Ακούει κανείς το «μέλλον»; 19χρονος από την Εύβοια συγκλονίζει: «Αναγκαστικά πρέπει να πάω στην Αθήνα, να βρω άλλη δουλειά» (vid)

Συγκλονίζει ένας 19χρονος νεαρός στη μάχη στο Πευκί ο οποίος σε λίγες λέξεις περιέγραψε το παράπονο των κατοίκων του νησιού. «Πως να ζήσουμε; Εμείς ασχολούμαστε με τα ξύλα, με αγροτικές δουλειές, πως να ζήσουμε; Δεν βλέπετε γύρω; Αυτά τα πράγματα θα ξαναγίνουν μετά από 30-40 χρόνια. Θα είμαι 60 χρονών εγώ».
 
Συγκλονίζει ένας 19χρονος νεαρός στη μάχη στο Πευκί ο οποίος σε λίγες λέξεις περιέγραψε το παράπονο των κατοίκων του νησιού.

Όταν τον πλησίασε δημοσιογράφος του ΟΡΕΝ για να τον ρωτήσει για τις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια ο 19χρονος απάντησε αφοπλιστικά: «Πως να αισθάνομαι; Καίγονται οι περιουσίες μας, έχουμε μεγαλώσει εδώ στο χωρίο από μικρά παιδιά, θέλουμε να ζήσουμε εδώ, αλλά δεν μας δίνεται η ευκαιρία να ζήσουμε εδώ».

«Πως να ζήσουμε; Εμείς ασχολούμαστε με τα ξύλα, με αγροτικές δουλειές, πως να ζήσουμε; Δεν βλέπετε γύρω; Αυτά τα πράγματα θα ξαναγίνουν μετά από 30-40 χρόνια. Θα είμαι 60 χρονών εγώ. Αναγκαστικά πρέπει να βρω κάποια άλλη λύση, να φύγω, να πάω στην Αθήνα, κάπου αλλού. Να βρω μια άλλη δουλειά» είπε φανερά συγκινημένος ο 19χρονος λίγο πριν να συνεχίσει τη δική του μάχη με τις φλόγες.

Η «μάχη» των κατοίκων με τις φλόγες μόνο ως ηρωική μπορεί να χαρακτηριστεί. Με κουβάδες νερό, κλαδιά στα χέρια, φτυάρια και σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες, προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να γλιτώσουν από τη φωτιά τις περιουσίες τους.

Το απόγευμα της Κυριακής, η φωτιά έφτασε στο Πευκί, με τις φλόγες να προκαλούν μικρές ζημιές σε σπίτια. Τόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις όσο και οι εθελοντές, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, έδωσαν τιτάνια μάχη.

Σχετικά