Θεσπρωτία: Συνελήφθη ζευγάρι σατανιστών που έκανε μαύρη μαγεία

mayri mageia

Δεκάδες ανυποψίαστοι κάτοικοι της Θεσπρωτίας γίνονταν, χωρίς να το γνωρίζουν, στόχοι τελετών μαύρης μαγείας, τις οποίες εκτελούσε ένα ζευγάρι Ελλήνων έναντι αμοιβής που καρπωνόταν από τους ενδιαφερόμενους πελάτες του, οι οποίοι ήθελαν να τους κάνουν κακό.

Ο 55χρονος και η 50χρονη, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων, εμπλέκονται και σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι, εκτός από πλήθος σύνεργων βουντού για σατανιστικές τελετές, είχαν μετατρέψει το σπίτι τους στο χωρίο Πέρδικα σε ‘μουσείο’, με δεκάδες αρχαία αντικείμενα και θρησκευτικά κειμήλια άγνωστης προέλευσης.

Σύμφωνα με την Espresso, εδώ και τρεις μήνες ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης – που είναι σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO Πειραιώς και Νήσων- είχε την πληροφορία ότι ένα ζευγάρι από την Πέρδικα διακινούσε παράνομα αρχαία, τα οποία σκόπευε να ξεπουλήσει. Αφού τους έθεσαν σε στενή, αλλά διακριτή παρακολούθηση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων διαπίστωσαν ότι το διαμέρισμα είχε διπλή χρήση, αφού εκτός από αποθήκη αρχαίων, μετατρεπόταν συχνά σε άντρο σατανιστικών τελετών.

Κούκλες βουντού, κεριά, πεντάλφες, τέσσερα βιβλία λευκής και μαύρης μαγείας και άλλα σύνεργα που βρέθηκαν σε έναν από τους χώρους, μαρτυρούσαν όσα φρικιαστικά γίνονταν μέσα στο σπίτι του ζευγαριού. Εκείνα που άφησαν άναυδους τους αστυνομικούς ήταν τα δεκάδες ομοιώματα, που είχαν κολλημένα πάνω τους τις φωτογραφίες των θυμάτων. Δίπλα υπήρχαν τα τηλέφωνα των πελατών, που πλήρωναν τον 55χρονο και την 50χρονη για να κάνουν μάγια στους ανθρώπους τους οποίους ήθελαν να βλάψουν.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων τρεις ξύλινες σφραγίδες, νομίσματα ρωμαϊκής, βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου, ένα από τα οποία αναπαριστά τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο, μία χάλκινη πόρπη, αρχαία δαχτυλίδια και κοσμήματα και πλήθος άλλων αρχαίων αντικειμένων. Ακόμη, κατασχέθηκαν δεκάδες θρησκευτικά κειμήλια, όπως μία παμπάλαια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, ένα βιβλίο ψαλμών ανεκτίμητης αξίας, αρκετοί σταυροί και εικόνες τα οποία θα εξεταστούν από τους αρχαιολόγους για να διαπιστωθεί η αξία τους.

Ο κ. Τσούκαλης, μιλώντας στην Espresso, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή κατάληξη της επιχείρησης. “Ο αγώνας ενάντια στην αρχαιοκαπηλία συνεχίζεται με τους συνοδοιπόρους μου, Γιώργο Μανίκα και Φώντα Βρόσγο. Παράλληλα με την έρευνα αυτή, με την οποία ασχολούμαστε τους τελευταίους τρεις μήνες, εντοπίσαμε έκπληκτοι μέσα στο σπίτι του ζευγαριού και σατανιστικά βιβλία και άλλα τέτοιου είδους σύνεργα. Με εκπλήσσει το γεγονός ότι στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά τα θέματα”.

Σχετικά