Ο Καμμένος έδιωξε τον Τέρενς Κουίκ από τους ΑΝΕΛ-«Εθεσε εαυτόν εκτός κόμματος»

kouik-ektos-anel

Εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ο Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Ο κ. Τοσουνίδης ανέφερε στο Kontra Channel ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ αποφάσισαν ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τέρενς Κουίκ εδώ και καιρό δεν μετέχει στις συνεδριάσεις των ΑΝΕΛ, ενώ δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, την Τρίτη.

Δείτε το βίντεο από την δήλωση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ στο kontra channel:

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης έθεσε εκτός κόμματος τον @TerensQuick στον «αέρα» του KONTRA!

«Ο κ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος», είπε πριν λίγο στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra με τον @GiorgosMelingon
Δείτε τί είπε ακριβώς στο video που ακολουθεί: pic.twitter.com/ojZX5wS43i

— Kontra Channel (@KontraChannel) December 13, 2018

Ο Καμμένος είχε πει καιρό «καλό ταξίδι» στον Κουίκ

Η αποπομπή Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ήταν μια προδιαγεγραμμένη απόφαση εδώ και καιρό. Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, εξοργίστηκε σφόδρα με την στάση του υφυπουργού Εξωτερικών στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οποία – καίτοι δεν είναι βουλευτής και δεν ψηφίζει – εμφανίζονταν θετικός. Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος «πυροβόλησε» τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. «Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» είχε δηλώσει τότε.

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είχε ζητήσει μάλιστα από τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει από την κυβέρνηση στον Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ δεν έδωσε το «παρών» στο συνέδριο των ΑΝΕΛ, αφού βρίσκονταν στο Κάιρο σε επίσημη επίσκεψη.

Σχετικά