Άρχισε η «μάχη της Μαλακάσας»: Κινητοποίηση για να μείνει ανοιχτή η Εθνική

malakasa

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση των αρχών ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας, καθώς ο «Τηλέμαχος» κατεβαίνει με φόρα καλύπτοντας στα λευκά την Αττική.

Ήδη αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η εθνική οδός θα παραμείνει ανοιχτή ακόμα  και όταν η χιονόπτωση γίνει ισχυρή.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και οι δημοι των βορείων προαστίων, όπου ήδη χιονίζει, ενώ έχουν ληφθεί τα πρώτα μέτρα από την τροχαία για την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφαλή κίνηση των οχημάτων. Από τις 7 το βράδυ διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.   Επίσης λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στην Μάνδρα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Σχετικά