ΝΔ: Αυτοί έκαναν τα επεισόδια στο Σύνταγμα

mpaxalakides

Τι αναφέρει για τα επεισόδια στο Σύνταγμα η Νέα Δημοκρατία

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που αμαύρωσαν το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ζητεί από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσουν στα πολλά «γιατί» που προέκυψαν από τον χειρισμό της κατάστασης το απόγευμα της Κυριακής και την εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία.

Η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στους ισχυρισμούς των κυβερνώντων ότι τα επεισόδια προκάλεσαν ακροδεξιοί και μέλη της Χρυσής Αυγής, ζητεί από την κυβέρνηση να απαντήσει «γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εδώ και τέσσερα χρόνια», προκαλώντας τα κυβερνητικά στελέχη να δώσουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες «που δείχνουν τους συγκεκριμένους τραμπούκους με καλυμμένα τα πρόσωπα να περπατούν ανενόχλητοι πολύ πριν από την προγραμματισμένη επίθεσή τους».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: 

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας αντί να εγκαλούν όσους τάχα δεν καταδίκασαν τα χθεσινά επεισόδια των γνωστών τραμπούκων, οφείλουν άμεσα να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα που έχουν όλοι οι πολίτες, οι οποίοι υπέστησαν την αναιτιολόγητη και απαράδεκτη χημική επίθεση της αστυνομίας:

Γιατί επέτρεψε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη συγκεκριμένη ομάδα να φτάσει ως τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ όλοι έβλεπαν επί ώρα τους κουκουλοφόρους να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους της πρωτεύουσας κουβαλώντας λοστούς και καδρόνια;

Γιατί ενώ υπήρχαν 2.000 αστυνομικοί στο συλλαλητήριο, δεν προχώρησαν εγκαίρως σε προσαγωγές και συλλήψεις των συγκεκριμένων ατόμων, όταν μόλις προσφάτως προσήγαγαν ακόμη και ειρηνικούς πολίτες όταν σήκωσαν ένα πανό κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής, στο οποίο θα μιλούσε ο κ. Τσίπρας;

Και εν τέλει ποιος έδωσε την εντολή να πνίξουν με ληγμένα δακρυγόνα χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, όταν μια τέτοια ενέργεια θεωρείται αδιανόητη σε διαδηλώσεις με τόσο μεγάλη πυκνότητα και από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα;

Η αυταρχική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί άλλο να κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα της. Η Νέα Δημοκρατία δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τους συγκεκριμένους τραμπούκους με καλυμμένα τα πρόσωπα να περπατούν ανενόχλητοι πολύ πριν από την προγραμματισμένη επίθεσή τους. Από αυτές τις φωτογραφίες και όσα ακολούθησαν αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί ακόμη και την Αστυνομία για να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες. Και γι’ αυτό φέρει βαρύτατη ευθύνη όχι μόνο το κυβερνητικό δίδυμο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αρνήθηκε να παραιτηθεί. Αλλά και η ηγεσία της Αστυνομίας που δέχθηκε να εκτελέσει την απαράδεκτη εντολή να γίνει ρίψη δεκάδων δακρυγόνων δίπλα σε χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές με προφανή στόχο να διαλυθεί το συλλαλητήριο.

Όσο για το φαιδρό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τάχα η αντιπολίτευση δεν καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια, ας το καταλάβουν πλέον καλά: Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει διαχρονικά και πάντα τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και με αυτό το δεδομένο, θέτει στην κυβέρνηση ένα ακόμη ερώτημα: Γιατί άραγε κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εδώ και τέσσερα χρόνια;».

20192101_2.png
20190121_1.png

Σχετικά