Η 14χρονη δεν ήταν η μόνη που πέθανε από λάθος διάγνωση νοσοκομείου

14xroni lamia

Ανάλογο περιστατικό, με αγόρι 9 ετών, και μια αντίστοιχη, λανθασμένη, θανατηφόρα διάγνωση – Τι δήλωσε ο πατέρας της 14χρονης

«Κανένας γιατρός δεν μου είπε ότι κινδυνεύει το παιδί μου», καταγγέλλει ο πατέρας της 14χρονης Ιωάννας Ταξιάρχης Κουτσοπάνος, η οποία και έχασε τη ζωή της έπειτα από χειρουργείο σκωληκοειδίτιδας στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουτσοπάνος στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Real», οι παιδιατρικές κλινικές της Λαμίας και της Λάρισας πρέπει να κλείσουν καθώς για τον ίδιο αποτελούν «νεκροταφεία». Μάλιστα, καταγγέλλει ότι «είχαν την Ιωάννα 14 ώρες στο νοσοκομείο της Λαμίας και δεν της είχαν κάνει καμία εξέταση να δουν γιατί πονάει το παιδί. Ούτε καν ένα υπερηχογράφημα. Το μόνο που έκαναν ήταν να παίρνουν αίμα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο σύμβουλος της οικογένειας, ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, η νεκροψία καταδεικνύει -χωρίς καμία αμφιβολία- «ότι η περιτονίτιδα οφειλόταν σε ρήξη στομάχου».

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο πατέρας της Ιωάννας, έχει καταθέσει μήνυση ώστε «κανένα άλλο παιδί να μην πάθεις ότι έπαθε η Ιωάννα. Να μη θρηνήσουμε άλλα παιδιά».

Όπως αποκαλύπτει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου,  είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό στο νοσοκομείο της Λαμίας. Είχε πεθάνει ένα αγόρι 9 ετών το οποίο -πέφτοντας από το ποδήλατό του- του προκλήθηκε βλάβη στο έντερο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αλλά και τη μήνυση που έκανε στη συνέχεια η οικογένειά του, η αρχική διάγνωση ήταν λανθασμένη και το παιδί είχε εκπνεύσει και αυτό λόγω περιτονίτιδας.

Σχετικά