“Δύναμη Ανατροπής” στον Ορχομενό-Υποψήφιος Δήμαρχος ο Πρόδρομος Εμμανουηλίδης

emn-orxomenos

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, τα μέλη και οι φίλοι της δημοτικής κίνησης “Δύναμη Ανατροπής”, συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019 σε συνέλευση όπου αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 1. Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης και υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, εκλέχθηκε ο Πρόδρομος Εμμανουηλίδης.
 2. Ο τίτλος της δημοτικής κίνησης θα είναι “Δύναμη Ανατροπής” με υπότιτλο την επισήμανση “Συμμετοχική Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορχομενού”.
 3. Εγκρίθηκε το συνημμένο κείμενο διακήρυξης της δημοτικής κίνησης.

Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019

Δύναμη Ανατροπής”      Γραφείο Τύπου

Όλοι εμείς που επιλέξαμε να ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο, που βιώνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, την υποβάθμιση της ζωής των δημοτών, τις αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής, τις διαλυτικές τάσεις (αποχώρηση Ακραιφνίου) των κοινοτήτων, το υψηλό κόστος χαμηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών, την απραγία απέναντι σε έντονα φαινόμενα παραβατικότητας, την εικόνα εγκατάλειψης, την έλλειψη υποδομών, την απουσία συμμετοχής και δημοκρατικής λειτουργίας, αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη λογική της κριτικής «εκ του ασφαλούς», της σιωπής, της αδράνειας, της αδιαφορίας και της ατομικότητας.

Σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε ως πολίτες τα τελευταία  χρόνια πρέπει να δοθεί ένα τέλος! Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο Ορχομενός χρειάζεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ !

Είναι ανάγκη να αναδειχθούν στο Δήμο δυνάμεις οι οποίες:

 • Ενώνουν και δε διχάζουν τους πολίτες για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους  επιδιώξεις.
 • Δε φέρουν ευθύνες για τη σημερινή θλιβερή εικόνα της πόλης μας.

Στόχος μας η συγκρότηση ενός ευρύτατου Δημοτικού Συνδυασμού που θα αγωνιστεί μαζί με τους πολίτες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για μια πόλη ανθρωποκεντρική και βιώσιμη. Που θα εφαρμόσει πολιτικές που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Για μια Αυτοδιοίκηση διεκδικητική απέναντι στην κεντρική εξουσία, με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, αυξημένες αρμοδιότητες, πόρους ανθρώπινους και οικονομικούς, κύρος και ισχύ –  βασικούς μοχλούς τοπικής ανάπτυξης.

Καλούμε όλους τους πολίτες σε μια ανοιχτή και διαφανή συνεργασία για τη δημιουργία μιας πλατιάς συμπαράταξης, για να δούμε την πόλη μας και τα χωριά μας να ζωντανεύουν πάλι, όπου όλοι οι δημότες, εκτός από κάτοικοι, να γίνουν γείτονες και πολίτες σε ένα βιώσιμο περιβάλλον,

Καλούμε όλους τους πολίτες να συνταχθούν ώστε να γίνει πραγματικότητα:

 • Η ανασυγκρότηση του διοικητικού μηχανισμού
 • Η ανασύνταξη των τοπικών κοινοτήτων
 • Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και πρωτοβουλιών
 • Η ανασυγκρότηση του αγροτικού και βιοτεχνικού τομέα με την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού του τόπου μας 
 • Η πολιτισμική ανανέωση και αναβάθμιση
 • Η τοπική ανάπτυξη με ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

Ορχομενός 03 Φεβρουαρίου 2019

Σχετικά