Ωκεανίς: Πυκνές χιονοπτώσεις και σφοδρούς βοριάδες προβλέπει ο Αρναούτογλου

okeanis

Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία του Σαββάτου. Πού θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις που θα δυσκολέψουν τις μετακινήσεις. Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας. Τι θα γίνει τελικά στην Αττική.

Ο Σάκης Αρναούτογλου επιμένει: Τίποτα δεν έχει αλλάξει στις προβλέψεις για τον καιρό του Σαββάτου.

Με ανάρτησή του στην  προσωπική του σελίδα στο facebook, ο κ. Αρναούτογλου αναφέρει:

«Το Σάββατο λοιπόν:

από τα Γιάννενα μέχρι και τον Έβρο και από τη Θεσσαλονίκη [και στο κέντρο της πόλης μέχρι τη Βοιωτία (πεδινά και παραθαλάσσια)].

Στην κεντρική και βόρεια Εύβοια (περιφερειακά της Χαλκίδας και βορειότερα),

σε όλη τη Χαλκιδική αλλά και

στη Λήμνο, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη και

σε όλα τα ορεινά της Πελοποννήσου

αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που ίσως δυσκολέψουν όσους προγραμματίζουν ταξίδι με αυτοκίνητο στις παραπάνω περιοχές». 

Ο Σάκης Αρναούτογλου συνιστά μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια του Σαββάτου γενικά και «στους κατά τόπους σφοδρούς βοριάδες εκτός από τη θάλασσα και στην ξηρά (με τις πορτοκαλί αποχρώσεις πάνω από 8 Μποφόρ)». 

Για το «στοίχημα» της Αττικής, δηλαδή αν θα χιονίσει και πού, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει: «Όσον αφορά στην Αττική δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτό που έγραψα και τις προηγούμενες ημέρες κι έτσι και τα σημερινά στοιχεία θέλουν αλλαγή του καιρού μεν και στην Αττική με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές κατά διαστήματα στα πεδινά και παράκτια, τις χιονοπτώσεις μετά το μεσημέρι στα ορεινά, από το απόγευμα στα ημιορεινά και τις νυχτερινές ώρες τους Σαββάτου έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής κατά διαστήματα και στα βόρεια προάστια σε συνδυασμό με πολύ ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή κυρίως κατά τη διάρκεια της Κυριακής (στους +10 βαθμούς το Σάββατο, στους +6 βαθμούς κατά μέσο όρο την Κυριακή στην Αθήνα)».

Σχετικά