Νέα έργα πνοής 7.634.416,71 ευρώ στο Δήμο Θηβαίων

Nikolaou dimarxos thiveon

Δήμος Θηβαίων: Νέα έργα πνοής 7.634.416,71 ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών τόσο από τη Δημοτική Αρχή (συνεχείς συναντήσεις και έγγραφα προς τον Περιφερειάρχη και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (ωρίμανση έργων, σύνταξη τεχνικών περιγραφών και τεχνικών δελτίων κλπ), εγκρίθηκε η χρηματοδότηση εννέα (9) έργων του Δήμου Θηβαίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 7.634.416,71 ευρώ.

Τα έργα που εγκρίθηκαν και έχουν ως απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης- αποχέτευσης, αθλητισμού, τουρισμού και οδοποιίας είναι τα ακόλουθα:

Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ Π/Υ (ευρω) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1 Κατασκευή Κέντρου Αιωροπτερισμού στην ΤΚ Πλαταιών Δήμου Θηβαίων 550.000,00 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
2 Κατασκευή κολυμβητηρίου Δήμου Θηβαίων 2.800.000,00 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
3 Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στην ΔΚ Βαγίων 800.000,00 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
4 Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης οικισμών Αλυκής και Αγίου Νικολάου ΔΕ Θίσβης Δήμου Θηβαίων 720.461,50 ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
5 Κατασκευή συμπληρωματικών κτιρίων διοίκησης του Δήμου Θηβαίων 1.103.200,00 ΥΠΟΔΟΜΕΣ
6 Αντικατάσταση υπολειπόμενου τάπητα στίβου του Δημοτικού Σταδίου Θήβας (β’ φάση) 560.000,00 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
7 Βελτίωση γηπέδου και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στην ΤΚ Μελισσοχωρίου του Δήμου Θηβαίων 436.733,53 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
8 Ολοκλήρωση αγροτικής οδοποιίας αναδασμού στο Μελισσοχώρι Δήμου Θηβαίων 112.665,97 ΟΔΟΠΟΙΙΑ
9 Ασφαλτόστρωση δημοτικού δρόμου Δομβραίνα-Μακαριώτισσα Δήμου Θηβαίων 551.355,71 ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Με αφορμή την ένταξη των έργων στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Στερεάς ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

          “Με την αμέριστη συνεργασία και βοήθεια του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, συνεχίζουμε στον Δήμο Θηβαίων την υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων για την περιοχή μας με όραμα και στόχο, με προσήλωση, συνέπεια και εργατικότητα.       
          Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, ότι οι προτάσεις που χρηματοδοτούνται είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας, καθημερινής και  επίπονης εργασίας και προετοιμασίας αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει με βάση το όραμά της, ιεραρχεί τις προτεραιότητες και αξιοποιεί κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και οι εργαζόμενοι του Δήμου γίνονται συμμέτοχοι και κινητήριος δύναμη στη διαδικασία της υλοποίησης των στόχων και των έργων. Όλοι μας μπαίνουμε κάτω από την ίδια ομπρέλα, γινόμαστε ομάδα και συνεργαζόμαστε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

          Είμαι ικανοποιημένος από την ένταξη των προτάσεων που υποβάλαμε για χρηματοδότηση στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Στερεάς, καθώς πρόκειται για έργα πνοής για τον Δήμο, τους δημότες και τους επισκέπτες μας. Και τα εννέα (9) έργα ύδρευσης- αποχέτευσης, αθλητισμού, υποδομών και οδοποιίας είναι αναγκαία για την περιοχή μας.           Θα σταθώ όμως στην ένταξη του έργου κατασκευής Κολυμβητήριου στη Θήβα, 2.800.000,00 ευρώ,γιατί είναι ένα μακροχρόνιο αίτημα των Θηβαίων αλλά και επίπονων προσπαθειών του Δήμου – από την έναρξη της θητείας μας το 2011– προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη,στην αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης των οικισμών Αλυκής και Αγίου Νικολάου, συνολικού προϋπολογισμού 1.120.461,50 € εκ των οποίων το ποσό των 400.000,00 € θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΕ055 του ΥΠ.ΕΣ. και το ποσό των 720.461,50 € από το ΠΔΕ της Περιφέρειας ΣτΕ, έργο που θα συμβάλει στην επίλυση των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, και τέλος στην κατασκευή συμπληρωματικών κτηρίων διοίκησης, έργο 1.103.200,00 ευρώ. Πρόκειται, επίσης, για ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς είναιγνωστό σε όλους ότι τα γραφεία του υπάρχοντος κτηρίου διοίκησης του Δήμου (Δημαρχείο) δεν επαρκούν για τη στέγαση των υπηρεσιών μας, με αποτέλεσμα να νοικιάζουμε σε διπλανό κτήριο χώρους εργασίας, δαπανώντας σημαντικά ποσά. Η κατασκευή αυτή θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω  θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ένταξη των έργων μας καθώς και όλους τους

Σχετικά