Συνάντηση Σταθά με Τερζάκη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

gianis stathas

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΑΘΑ  ΜΕ  ΤΕΡΖΑΚΗ  ΓΙΑ  Χ.Κ.Π.

    Την Πέμπτη 14/3/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του πρώην Βουλευτή Βοιωτίας κ. Σταθά Γιάννη και του Διευθύνοντα Συμβούλου ΕΤΑΔ Α.Ε. κ.Τερζάκη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού .

Κατά τη συνάντηση ο κ. Σταθάς έθεσε το θέμα της παράτασης λειτουργίας του   Χιονοδρομικού Κέντρου  Παρνασσού μέχρι στις 5 Μαΐου, όπως και της έγκαιρης συντήρησης και πρόσληψης προσωπικού για την επόμενη χρονιά, ώστε να μην υπάρξουν τα ίδια προβλήματα των προηγούμενων χρόνων στο Χ.Κ.Π.

Ο κ. Τερζάκης δεσμεύτηκε τόσο για την παράταση λειτουργίας του   Χιονοδρομικού Κέντρου  Παρνασσού μέχρι στις 5 Μαΐου (εάν υπάρχει το απαιτούμενο χιόνι), όσο και για την έγκαιρη συντήρηση και πρόσληψη προσωπικού για την νέα χειμερινή περίοδο.

Επίσης ο κ. Τερζάκης ενημέρωσε ότι η ΕΤΑΔ Α.Ε. είναι διατεθειμένη να ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού   Σαββατοκύριακα , κατά τη θερινή περίοδο, ώστε  να είναι ανοιχτό στους επισκέπτες και να διοργανώνονται διάφορα  events , όπως αγώνες mountain bike (ορεινή ποδηλασία), πεζοπορίες κ.α., για να αυξηθεί η τουριστική περίοδος στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης ενημέρωσε τον κ. Σταθά ότι προχωράει μελέτη (μεταξύ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΤΑΔ Α.Ε.)  μεταφοράς νερού και δημιουργία  τεχνητής λίμνης στα 2.250 μέτρα, ώστε να ποτίζονται τα κοπάδια που βρίσκονται στον Παρνασσό το καλοκαίρι  και τον χειμώνα να χρησιμοποιείται για τεχνητή χιόνωση.

Τέλος αυτό που επισημάνθηκε  τόσο από τον κ. Σταθά, όσο και από τον κ. Τερζάκη είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει  το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού σε ιδιώτες, γιατί αυτό θα επιφέρει οικονομική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή ( με βάση αντίστοιχα παραδείγματα Χιονοδρομικών Κέντρων της Ευρώπης). 

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ                        Πρώην    Βουλευτής Νομού Βοιωτίας

Σχετικά